galéria megtekintése

Több Európát!

22 komment


Batka Zoltán

Ideje van a szembenézésnek és az őszinteségnek: a magyar társadalom nem tudja magától legyőzni az Orbánékkal hatalomra jutott és intézményesült korrupciót. Ehhez külső, testvéri segítségre van szüksége: az uniós támogatással felállított korrupcióellenes ügyészségre. Amelyik az úgy-ahogy még működő és a magyar demokrácia utolsó védővonalának tekinthető bíróságok elé tudná citálni a jelenleg a közpénzekben önfeledten könyékig turkáló politikusainkat.

A modell Romániában már egészen jól működik. A Directia Nationala Anticoruptie (DNA) immáron fürtökben gyűjti be az olyan velejéig rohadt alakokat, akikből a rezsim idehaza vezetőt szokott csinálni.

Azonban talán itt is fordul a kocka. Fordulnia kell, máskülönben ebbe tényleg beleroskad mindenki, és nem csak Magyarországon. A magyar társadalmat már legyőzött rafinált vírus ugyanis nem áll meg az országhatáron. A korrupció és a populizmus édestestvérek, egyaránt a pillanat legyőzésében és a jövő felélésében érdekeltek. A régióban pedig már formálódik az ilyen parazita rezsimek szent szövetsége.

 

Az uniónak csak két útja van: vagy „kétsebességes Európa” ürügyén gyakorlatilag búcsút intenek nekünk, vagy beleállnak az ügybe, és megpróbálják levadászni a közösségi pénzeket megcsapolgató helyi rosszfiúkat. Ahogy az USA-ban is az olyan, egész városokat vagy államokat eluraló gengszterek, mint Al Capone vagy John Gotti lefüleléséhez kellett a gyenge vagy korrupt helyi zsaruk fölé egy FBI.

Természetesen egy ilyen kívülről is megtámogatott korrupcióellenes szervezet akár a nemzeti szuverenitás csökkentését is jelentheti. Azonban ma az igazi hazafiság az, térden állva kérve kérjük Brüsszelt: ugyan legyen már szíves kissé csökkenteni a nemzeti mindenhatóságunkat. Az ugyanis ma már csak egy rossz vicc. Egyáltalán nem elhanyagolható mértékben immár az Andy Vajna, Garancsi, Mészáros, Tiborcz és a mögöttük álló Orbán-klán százmilliárdos lopkodását jelenti. Nem ebben merül ki, de ez is hozzátartozik.

Persze ezt az évtizedet és a soha vissza nem térő, sok ezermilliárdnyi uniós felzárkóztatási pénz zömét már nagyjából buktuk. Azoknak java része a magyar társadalom helyett a politikai-gazdasági elitet gazdagítja, és ezt is fogja, hiszen a kormány éppen most hozza előre, még erre a ciklusra az összes, maradék uniós támogatás lehívását. Azonban az Orbán-modell a jövő bűnözőinek túlságosan csábító lesz. Minimális befektetéssel, trikolórlengetéssel, nemzetieskedő közhelyek pufogtatásával itt iszonyatos bevételeket lehet kaszálni.

És az unió létének úgy tényleg nincs sok értelme, ha nem tudja valahogy figyelembe venni, hogy Magyarország nem csak annak a lopkodásban érdekelt pár ezer embernek és 1-2 millió bennük hívő választónak a közössége, akik valamiféle demagógiáért cserébe áldásukat adják a nemzet eltalicskázására.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.