galéria megtekintése

Tiltsák be a lopást!

9 komment


Uj Péter

A közelmúlt felelőtlen ellenzéki hisztériakampányai a Magyar Nemzeti Bank alapítványai körül sajnálatos módon meghatározták a közbeszéd tematizálásának stratégiai irányát az elmúlt hét folyamán. A bukott baloldal és csatlósai által gerjesztett, a külföldi érdekek zsoldjában álló álcivil szervezetek és médiákumok által is támogatott gyűlöletkampány céltáblája az elmúlt kétezer év legjobb minőségű hazai jegybankelnöke, a minden szempontból megsüvegelendő Matolcsy György.

Az aljas támadások ezúttal sem álltak meg a magyar pénzügyi rendszer romba döntésének és a minél rosszabb, annál jobb szándékánál, hanem egyszersmind célba vették a jogállam alapvető intézményeit, a független magyar ügyészség, a független magyar bíróság és a független magyar rendőrség talpig becsületes és minden körülmények között helytálló dolgozóit, mondván, Polt Péter legfőbb ügyésznek vizsgálatot kellene indítania iksz meg ipszilon ellen. Pedig Kósa „Doorstep" Lajos, a népszerű stand-up közgazdász minden részletre kiterjedően tisztázta az alaptalan rágalmakat. Szó szerint idézzük: „A probléma az, hogy az alap... az MNB által alapított alapítványok mégiscsak közpénz... ha azt feltételezzük, hogy azok közpénz... -ként viselkednek, akkor... akkor... akkor viszont nem lehetnek alapítványok, mert az alapítvány esetében a tulajdonos vagy az alapító által adott pénznek a semmilyen tulajdonosi viszonyrendszerét, jellegét nem őrzi meg, ezért az alapítványi pénz helyesen egyetlen módon értelmezhető: az alapítványi pénz – alapítványi pénz."

Sakk-matt.

 

Nem meglepő tehát, hogy a hazai igazságszolgáltatás olajozott gépezete végül csattanós választ adott az alaptalanul huhogóknak. A törvény emberei nem késlekedtek lecsapni egy milliókat izgalomban tartó bűnügy országosan ismert vélelmezett tettesére, egyszersmind érvényt szerezve a legális személyszállító kisiparosok Uber-ellenes megmozdulásán elhíresült transzparens követelésének, miszerint „Tiltsák be az illegális tevékenységeket": megszállták Kozsó teaházát, vízlopásra utaló jelek után (kután) kutatva.

Némi meglepetés az ürömben, hogy nem a Kínai Népköztársaság nagykövetsége hívta rá Kozsóra a rendőrséget a több ezer éves teakultúra tönkretételének alapos gyanúja miatt, és nem is az elmúlt évek során megjelent több tucat Kozsó-hanghordozó vagy vizuális anyag keltette föl a hatóságok érdeklődését közízlésrombolás bűncselekményének halmazati folytatólagos elkövetésének alapos gyanújának kísérlete tekintetében. Hanem vízlopás.

Persze mint tudjuk, Al Caponét, az ismert szervezett bűnözőt sem többrendbeli, minősített maffiózás bűntettének elkövetésének alapos gyanúja miatt vonták eljárás alá anno dacumál, hanem azért, mert visszatekerte chicagói lakásának gázóráját.

Arra is föl érdemes ám figyelni, hogy egyes celebek, különösen a szórakoztató popzene under­ground szegmensének némileg megkopott fényű képviselői között szinte jelenségszerűen ütötte föl a fejét a közműlopás. Lakodalmas Lajos nemrég egy egész lakópark áramellátását lopta illegálisan, mint kiderült. Ha én a hatóságoknak vagy a bulvármédiáknak volnák, már rá is repültem volna Fásy Ádám csatornabekötésére, Berki Krisztián befizetetlen szemétdíjaira vagy Bunyós Pityu településfejlesztési hozzájárulására.

A celebek közműlopási ügyei egyszersmind fényesen igazolják, hogy teljességgel alaptalan és alattomos támadás az ország ellen az álbaloldal azon kritikája, miszerint a magyar társadalom kettészakadt. Az állítólagosan fejlett nyugati „demokráciákban" teljességgel elképzelhetetlen volna, hogy vagyonos celebek kerüljenek közműlopási helyzetbe, ott ez a tevékenység szinte kizárólag a társadalom alsó lecsúszó, perifériára szorult rétegének privilégiuma. A magyar társadalom azonban integrált, minálunk még az összközművet is celebek lopják.

Az igazsághoz hozzátartozik, közölte kisvártatva a bulvármédium a razzia hírét követő másnap, hogy Kozsó teaházában a rendőrök nem találtak vízlopásra utaló jeleket. Ezért tart itt ez a következmények nélküli ország.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.