galéria megtekintése

Témazáró

11 komment

A szerk.

A témazáró elmarad. Ezt jelenti, hogy az oktatási tiltakozás arcai közé tartozó Pilz Olivér, Pukli István és Törley Katalin közleményt tett közzé, és deklarálta: a békítésnek szánt kerekasztal-tárgyalásoknak nincs értelme. A bátor tanárok e kiállásukkal sokat tettek Magyarországért.

Mert ha az ellenállás megszűnne, a legszerényebb esély sem maradna, hogy felszámolják a jövőgyilkos oktatási rendszert. A kormány ugyanis mindent megtesz azért, hogy életfogytig a Klik börtönébe zárja egy nemzedék esélyét. Ezért szervezett rapid módon kerekasztalt, amelyen tökéletesen kilátástalan társalgás zajlott. Az elöljárók természetesen erre számítottak.

Nem szerettek volna mást, mint pacifikálni a felháborodottakat. Nagy rutinjuk van a munkában: a másik oldal szalámizásával, különalkukkal, a hivatásos érdekvédők leszerelésével, áltárgyalásokkal, miniengedményekkel sok erősnek látszó ellenzéki akciót küldtek már a feledésbe.

 

Most is ez volt a terv, többhetes szünetek a beszélgetések között, munkacsoportok – minden, ami ahhoz el, hogy követhetetlenné, végül láthatatlanná tegyék a mozgalmat. Ráadásul úgy tetszett, tervük bevált. Az egyeztetések után a többség óvatos optimizmussal nyilatkozott, többen a folytatást várták.

Csakhogy jöttek azok, akiknek nem az a céljuk, hogy kormánytagok társaságában mosolyoghassanak, hanem az: jobb iskolába járhassanak a gyerekek. Ezért szombaton is tüntetnek majd Budapesten. Így ez a témazáró nem akkor lesz, amikor a kormány akarja, hanem akkor, ha rendszert vált az oktatásban.

Ott ugyanis véget ért a nemzeti együttműködés.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.