galéria megtekintése

Taxisbéke

3 komment

A szerk.

Elkiabálni még nem érdemes, mert a helyzet képlékeny, ám nagyon úgy tűnik, hogy a kormány kiegyezik a taxisokkal. Pedig szét is zavarhatta volna őket. Lehet, hogy terrorveszély esetére vészjóslóan széles körű felhatalmazást kér magának, ám az elmúlt öt évben csínján bánt a rendőri erőszakkal.

Nem világos, hogy a Fidesz vezető politikusai valamiféle pislákoló demokráciamécsest őriznek a lelkük mélyén (ennek, ha lenne, talán máskor is látszana valami jele), netán saját fiatalkori megpróbáltatásaik tartják vissza őket a hatalom még teljesebb felhasználásától, vagy, és talán ez a legvalószínűbb, számításból teszik. Tudják, hogy más területeken olyan messzire mentek el, amennyire csak lehetett, s kockázatot jelentene minden utcai összecsapás. Három perc múlva kint van a gumibot fotója az interneten, reggelre a világlapok címlapján. Meg persze ki tudja, hogyan reagál a tömeg.

A bírálók ezerszer elmondták, leírták, hogy a mai hatalom csak az erőt tiszteli. És tényleg, eddig rendre hajlandó volt visszahúzódni, ha valóban erős ellenállásba ütközött. Amikor sűrű sorokban vonultak ki a diákok a röghöz kötés és az egyetemi férőhelyek visszavágása ellen, amikor sok tízezer mobiltelefon lámpása világított rá, mekkora hülyeség az internetadó.

 

Ez jó hír és persze rossz is. Ha a tanárok vagy az egészségügyi dolgozók elég erőt, összetartást mutatnak, ők is eredményesek lesznek. Másrészt ezzel a kormánnyal nem érdemes normálisan beszélni, azt nem érti. Szinte kikényszeríti a minél hangosabb demonstrációt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.