galéria megtekintése

Talált pénz

32 komment

A szerk.

A déli határon a honvédség még hozzá sem látott az igazi, három vagy négy méter magas kerítés építéséhez. Csupán a könnyen telepíthető (és még könnyebben leküzdhető) szögesdrót akadályt húzták ki, ami sokkal olcsóbb. A késlekedés okos dolognak bizonyult, merthogy Németország most bejelentette, amit eddig csak látni lehetett, nem toloncolja vissza a szíriai menekülteket oda, ahol először uniós tagállam földjére léptek. Tehát többnyire hozzánk.

A dublini szabályozás kimúlt, nem kell többé attól tartani, hogy a Szerbián keresztül érkezőket végül tartósan Magyarországnak kell befogadnia.

Hurrá, spóroltunk pár mil­liárd forintot! Ez sajnos nem  jó hír a magyar kormánynak, amely az elmúlt hónapokban csinos kis gyűlöletkampányt épített arra a félelemre, hogy a fejlett országok a mi nyakunkba küldik majd a bevándorlókat. Mi lesz most azokkal a szép plakátokkal?

 

Az utóbbi hónapok átvonuló migrációs tömegeinek zöme Afganisztánból és Szíriából kerekedett fel – úgy 35-35 ezer ember –, és bár az afgánokról egyelőre nem szól a bejelentés, az ő helyzetük is hasonló a szírekéhez: ott is háborús viszonyok vannak. Őket sem küldték eddig vissza a németek, akik európai szolidaritást sürgetnek, és ismét szóba hozták a nyáron egyszer már megszavazott kvótarendszert. Werner Faymann osztrák kancellár is újra bírálta a kvótarendszer ellenzőit, szerinte sem lehet másképp kezelni a helyzetet. A kerítés végleg feleslegessé vált. A talált pénzből akár több ezer menekült letelepítésére futná. Már ha futja rá a segítő szándékunkból.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.