galéria megtekintése

Szelektív szigor

5 komment


Fekete Gy. Attila

Este kilenckor nem volt elérhető az ügyvezető a cég székhelyén, ahol ráadásul a törvény előírásával szemben hiányzott a látható helyen lévő cégtábla. Ennyi pont elég volt a rendőrségnek, hogy törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezzen a Simicska Lajos hirdetőoszlop-védő vagyonőreit foglalkoztató cég ellen. Most valahogy minden rapid módon zajlott. Január elején kezdődtek a rendőrségi feljelentések szerint itt-ott garázdaságba torkolló oszlopbontások, és nem telt el még egy teljes hónap sem, már a bíróság postázta is a maga felszólítását.

Ha máskor is ilyen gyorsak és alaposak lennének a hatóságok, tényleg mindenki nyugodtan sétálhatna éjjelente bárhol, és nem csak a rendőrség által rendelt vagy a Belügyminisztérium által végzett közvélemény-kutatások szerint. De sajnos nem mindig ilyen gyorsak és alaposak. Miközben a Simicskával szerződött – már elnézést – neve nincs kft. ügyében még a cégtábla hiánya is szemet szúrt a rend derék őreinek, a két éve elhunyt Welsz Tamás milliárdos adócsalást és pénzmosást valószínűsítő hagyatékát úgy rázták le magukról, mint ázott kutya a vizet. Laza csuklómozdulattal átadták a teherautónyi iratot a NAV-nak, bajlódjanak vele ők. Semmi közös nyomozócsoport, semmi kiemelt ügy, semmi levelezés a cégbírósággal.

Csak kicsit teszi érthetőbbé a magatartásukat, hogy a Welsz-ügyben, ha valóban megtörténtek és bizonyíthatók is a milliárdos bűncselekmények, az államot érte kár, ami egy-két új adó kivetésével, a közösségi ellátásokra szánt költségvetés megkurtításával könnyűszerrel pótolható, még csak lassítani sem kell a stadionépítéseket, Matolcsy is kedvére vásárolhatja tovább a Magyar Nemzeti Banknak a festményeket és a villákat. Más tészta a Simicska oszlopait védő kft., amely nem átallott a miniszterelnököt alpári stílusban szidalmazó egykori szobatárs, majd pártpénztárnok, később majdnem minden közbeszerzést megnyerő nagyvállalkozó szolgálatába állni. Agyagba kell hát döngölni.

 

És a legkisebb fogás megtalálása elegendő a rendőrségnek ahhoz, hogy ezt megtegye. Végül is a cég szembeszállt a városháza fideszes többségének akaratával. Ha a biztonsági cég nincs, már rég kiemelték volna az összes oszlopot, mire a bíróság ezt megtilthatja.

Nyilván senki nem szólt oda a BRFK-nak, hogy szorongassa már meg annak a vagyonvédelmi cégnek a nyakát. Kizárhatjuk azt is, hogy a rendőrség azért rendelt el nagy hirtelenjében hatósági vizsgálatot a cégnél, hogy adatokat gyűjtsön a fővárosnak a Simicska-féle Mahir elleni polgári perhez. Az is csak a véletlen műve, hogy a rendőröket kizárólag az oszlopőrzésre kötött szerződés érdekelte, mint ahogy az is, hogy az ügyvezető beidézésekor is csak azt kérték.

Előbb-utóbb csak zavar majd valakit, hogy kilóg a lóláb. Hogy az a látszat, mintha az eljárás célja a cég megfélemlítése. Amit a rendőrség nyilván nem tenne meg. Hiszen tudniuk kell, hogy a szolgálunk és védünk nem a kormánypárt szolgálatát és védelmét jelenti.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.