galéria megtekintése

Szakítószilárdság

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 19. számában
jelent meg.


Csider István Zoltán
Népszabadság

„Azt hitted, s némi okkal, hogy / a szovjet ingyenkonyha, ez a / kelkáposztafőzelék-szagú világ / örökké tart. Hát nem.”
Petri György

„(...) de (...).”
Bayer Zsolt

A krízisnél már csak a hipokrízis rosszabb – mondja Bébé, a költő, majd lényegében csontszárazra üríti a vizespoharat, melybe előzőleg vodkát helyeztünk előzékenyen. Milyen vodkát? Hát biztos nem ukrán Nemiroffot. Kiváló, szovjet Stolichnayát! Mi is iszunk büszkén. Így tüntetünk mindig, felemelt fejjel, bátran, mint az a fiatal nő azon a fotón egy kerítés előtt, „Ruszkik vissza!” feliratú minitranszparenssel. A magunk részéről mi is ezt gondolnánk az üdvözítő útnak egyébként, ezt a ruszkik visszát, mert az tényleg tarthatatlan, hogy ez a nyomorék, interneten, Nickelodeonon meg Rákay Philipen felnőtt nemzedék semmit nem tud arról, mi a fegyelem, a függelem, hogyan is fest egy rendes internálás, egy rendes felvonulás május elsején, a zdrásztvujtye ribiátát pedig a Penne Arrabiata némileg szlávosított, ecetes változatának gondolja, és nem érti, miért nem lehet kapni sehol a Gozsdu-udvarban.

 

Ahogy már egyszer megmondtuk: nekünk aztán senki ne mondja meg, hogy leszünk-e gyarmat vagy nem leszünk gyarmat. Ha mi gyarmat akarunk lenni, akkor gyarmat leszünk, az kurvaélet! Akkor is gyarmat leszünk, ha az ország mindhárom liberálisa egyszerre üvölti fejhangon Kálmán Olgánál, hogy nem leszünk gyarmat. Szegény ukránok? Maguknak keresik a bajt mindig azok is meg a bebörizett, na pláne a meggyilkolt újságírók, hát tényleg, hát muszáj mindig írni? Meg a liberális értékek, meg a lezárt Budapest; tényleg, a lehegesztett csatornafedeleket ne kérdezzük meg, hogy érzik magukat ilyenkor? Meg a felvilágosult Európa, meg a szalonképtelenség, meg a diktatúra, meg a nagyhatalmi függés, meg a 200 milliárd dollárosra becsült Putyin-vagyon.

Meg az anyátok kínja. Hát már az is baj, hogy egy tisztességben megőszült, tiszta tekintetű KGB-s gondol a jövőjére? Az vesse rá az első négynapos pirogot, aki még soha nem akart adni Lázár Jánosnak egy Lázár Jánosról készült festményt ajándékba! Vagy a miniszterelnöknek egy olyat, amin a fényességes ábrázatú vezető egyenesen Puskás Ferenc labdarúgó társaságában látható! Mondjuk azt nem értjük, mit keres egyáltalán azon a képen, Tállai államtitkár ajándékán Puskás Ferenc labdarúgó, miért nem volt elég a miniszterelnök csak úgy, egymagában (plusz a trikolór trikó & glória)? Hiszen egyrészt Puskás labdarúgóról sem azt nem lehet elmondani, hogy csökkentett volna a rezsinken, sem pedig azt, hogy fogadta volna Vlagyimir Vlagyimirovicsot Budapesten.

Hát államtitkár az ilyen? Követeljük tehát Tállai András azonnali ellenforradalmi, tizenegyezer vesszőcsapásos megkoszorúzását a Munkásmozgalmi Panthenolban! Ami a legkiválóbb hely a felelősségteljes fenyítésre, hiszen mindjárt kéznél is van a horzsolásos hurkákat adekvát módon kezelő szer. Ugyanakkor viszont vigyázat! Csak óvatosan! „A Panthenol spray végbél és nemiszervek környékén történő használata esetén a paraffintartalom miatt csökkentheti a gumi óvszer szakítószilárdságát, így korlátozza a védekezés biztonságát” – idézi fel a betegtájékoztatót fejből Bébé, a költő.

Bólogatunk, mert ez kétségkívül fontos és érzékeny terület egy főnök-beosztott viszonyban, de még egy kétoldalú tárgyaláson is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.