galéria megtekintése

Stratégiai pelenka

Az írás a Népszabadság
2014. 03. 12. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

„Horváth László Heves megyei kormánymegbízott a rendezvényen azt mondta, a P&G termékei világszerte megkönnyítik az édesanyák, a kisgyermekek mindennapjait. Az édesanyák megérdemlik a támogatást, a családok a biztonságot, Gyöngyös pedig az új munkahelyeket.” (MTI)

A négyéves ciklus (édes, aranybogár cikluskám!) legszebb időszaka ez. A demokrácia – vagy mi ez a szar? – ünnepe. Pruláris demokráciáéái. (Újra választhatÓAk vagyunk.)

Ilyenkor nyugodtan hátradőlhet az állampolgár a kereveten (a nyugatosabbak kanapén) egy Sex on The Beachcsel (vodka, barackpálinka, áfonyalé, narancslé) a kezében, a házimunkát meg, és úgy általában mindent, végzi az ő alázatos szolgája, a Jelölt.

 

Vona Gábor fölneveli a kiskutyáit, Papcsák Ferenc virágot hoz és húsvéti tojást, Rogán Antal bevásárol, Kuncze Gábor kiviszi a szemetet, Rónaszékiné összetekert Népszavával vadássza le a mosogatónál a csótányokat.

Mindenki szorgoskodik, ég a kezük (kezeik) alatt a meló.

Orbán Viktor egy csomag gyöngyösi ajándékpelenkával távozott a gyárból
Beliczay László / MTI

Már annak, aki éppen nem avat. Erre kitértünk már, részben, legitt, időkapszulailag, nincs az az udvar végi budi, amely ne találna ilyenkor szakavatott avatóra.

Van egy ember az országban, aki csalhatatlan érzékkel fölismeri, melyik a gonosz és melyik a nem gonosz multi

Maga a miniszterelnök egyéni vállalkozók üzemcsarnokaiig jutott, gyengébb államtitkárok lementek falusi futballcsapatöltöző-villanyóraszekrényig, azt el nem tudom képzelni, egyszerű talpas kis jelöltek, pláne polgármesterek miket avathatnak ilyenkor.

Hangyabolyt.

Varjúfiókát.

A miniszterelnök legutóbb stratégiai jelentőségű pelenkagyár kapcsán és tekintetében fejtette ki (ne eufemizáljunk: oktatta), miben is állna a világos különbség a piacot csak letarolni akaró, ún. gonosz multi és az úgynevezett kívánatos külföldi cég között. (A kívánatosnak nyilván jobb a segge.) Ez utóbbit nemhogy utálni nem szabad, de kifejezetten támogatni köll.

A kétféle cégtípus közötti különbségtétel részleteivel nem untatnánk az olvasókat, a mindig nagyvonalú miniszterelnök sem tette ezt a hallgatósággal, legyen annyi elég, hogy van egy ember az országban, aki csalhatatlan érzékkel fölismeri, melyik a gonosz és melyik a nem gonosz multi. Amelyik nem gonosz, azt rögtön megtámogatja.

Nem is tudom, mihez kezdenénk nélküle.

(A jövő héten az Új Dimenzió Párt programját és esélyeit elemezzük teljes mélységében.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.