galéria megtekintése

Sötét

4 komment

Molnár István

Ha javasolhatok valamit Kósa frakcióvezetőnek – és ugyan miért ne javasolhatnék –, azt ajánlanám, hogy nyilvános megszólalásai során maradjon inkább a fémkupakok társadalmi hatásainak taglalásánál, egyebeket kéretik mellőzni. Mondom ezt azért, mert – korábbi megnyilvánulásait most nem idevéve – nemrégiben a kvótarendszerről azt volt képes mondani, hogy az a fasiszta és a bolsevik diktatúrák idejére emlékezteti őt, azoknak is a legsötétebbjére.

Puff neki!

Két eset lehetséges véleményem szerint: Kósa frakcióvezető vagy édeskeveset tud az általa említett időszakokról, vagy szimplán hazudik. Illetve van még egy harmadik lehetőség is: édeskeveset tud és szimplán hazudik. A magam részéről ez utóbbinak adnám a legnagyobb esélyt.

 

A kvótarendszer bírálható, a brüsszeli bürokrácia laboratóriumában aligha készült instant megoldás, tehát aki bírálni látja jónak, tegye, de tegye azt tárgy- és észszerűen. (Az nem bírálat, hogy a kvóta maga az Armageddon, a mindent elöntő terroráradat, hanem felelőtlen, önérdekű riogatás.) De! Aki a kvótarendszer kapcsán a sztálini gulágokat, a náci haláltáborokat emlegeti, az vagy nem tudja, mit beszél, vagy/és ...

Még valami a dolog kapcsán. Az, hogy egy ilyen förmedt szöveg vissz­hangtalanul szálljon el a magyar közélet ködös, belégzésre hovatovább teljesen alkalmatlan levegőjében, dacára annak, hogy nem egy talponálló borgőzös mikroklímájában, hanem az Országházban hangzott el, mégpedig a kormánypárti frakció vezetőjének szájából, pokolian riasztó. Ahogy én látom, a magyar társadalom ijesztően ­rossz állapotban van. Képtelen felfogni, hogy mi fenyegeti. „Contre nous de la tyrannie!”

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.