galéria megtekintése

Soros-bérencek

28 komment


Rab László

Úgy veti rá a kormányzat magát a Migration Aiddel kapcsolatos hírekre, mint gyöngytyúk a takonyra. A menekültek továbbutazását támogató civil szervezet a nyáron a szemükben főbenjáró bűnt követett el: segített a rászorulókon.

Most éppen az arabul és fársziul a rendőröknek is sokszor tolmácsoló Babát, alias Tóth Csabát vadászta le az orbáni gépezet. „Kiderítették” ennyi idő elmúltával, hogy a menekült gyerekeknek enni adó, velük játszó nagydarab fickó büntetett előéletű, nota bene nem lett volna erkölcsi alapja arra, hogy bárkinek segítő kezet nyújtson, amiből következik, hogy ezt csak azért tette meg, mert Soros György és a liberális sajtó segítette. Vajon a mindenkiről mindig mindent kiderítő gépezet miért várt fél évet arra, hogy bírósági papírokkal bizonyítsa a fertelmes igazságot?

Ha nincs Baba, akkor ott van Zsohár Zsuzsanna, a szervezet volt szóvivője, akit szír barátjával „buktattak le”, nyilván ő is Soros-bérenc, mehet a levesbe. De előbb még elment hétfőn a Fidesz-kommunikáció jellegzetes szeánszára, egy olyan sajtótájékoztatóra, amelyen Halász János a frakció részéről a sajtó segítségét kérte a „Soros által pénzelt” Migration Aid ellen. De úgy, hogy kérdezni már nem lehetett tőle, a sajtóra olyannyira számító Halász sorosozott, vádaskodott, majd elillant a kérdések elől.

 

Ahhoz nem kell neki válaszolnia semmire, hogy kinyírják a Migration Aidet, amely szervezet tagjai abban különböztek a nyár folyamán az orbáni szisztéma kussoló szeretetkompániáitól, hogy odamentek Röszkére meg a Keletibe, és azt tették, amit egy normális ország normális polgárainak tenniük kellett: segítettek azokon, akik bajba jutottak. A Migration Aid (a szegedi MigSzol, a ceglédi segítő csoport és mások) meg az orbáni Fidesz között ez a lényeges különbség.

Zsohárék és a sok-sok önkéntes fizetség és ellenszolgáltatás nélkül végezte munkáját a saját belátása szerint. A kormány közben közpénzen uszított a világ menekültjei (és a problémára megoldást kereső Európa) ellen. Ha a most bűnözőnek kikiáltott Baba és társai nem lettek volna ott, ahol a nyáron voltak, senki nem segített volna. Olykor olyan érzésünk is volt, hogy a hatalom katasztrófára és rendkívüli helyzetre játszik. És a menekültek tízezreit is arra akarták felhasználni, hogy a saját szemétdombjukon még több lehetőségük legyen.

A sajtó segítségét kérte Halász? Miféle sajtóról beszél? Arról, amelyikbe naponta ötször belétörlik a kezüket? Vagy amelyik, ha kell, fényesre nyalja a tányért? Micsoda ócska politika az, amely kinyírja azokat az emberségesen viselkedő polgárokat, akik mindent megtettek azért, hogy a menekült gyerekek ne haljanak éhen útközben?

Volt, aki segített, amikor kellett. A Soros-bérencek osztották a takarót. Nem mások.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.