galéria megtekintése

Sokk

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 18. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Simicska Lajos nem ártott meg a Fidesznek. A friss népszerűségi listán ugyanúgy 21 százalékon állnak, mint februárban. Viszont valami használt a Jobbiknak: a bizonytalanok közül szerzett még két százalékot (az MSZP is egyet). Már egész közel van a Fideszhez. A számokat tekintve csak most, egyébként már régen.

A Jobbik történelmi csúcseredményéhez szükség volt arra, hogy a kormányzó párt a maga idegenellenességével (legutóbb a bevándorlók elleni kirohanásokkal), a bankok és a multik támadásával, a törzsi típusú (reflektálatlan) nemzeti odaadással előkészítse a talajt a Jobbiknak. Eddig a rendezettség és a kormányzás képessége szólt az uralkodó párt mellett e körben, de e tekintetben egyre több kételyre van ok.

Természetes módon fordulnak innen a közeli Jobbikhoz, amely nem mulasztja el a Fidesz lelketlen társadalomszemlélete által adott lehetőségek kihasználását sem. Orvost, olcsó élelmet, földet és sok jót kérnek mindenkinek. Közben a politikai derékhadukról sorra kerülnek elő náci karaktert festő információk, de ezek az előbb leírt körben, félő, akár imponálhatnak is. Látszólag a magyar politikai életben történt valami, ami magyarázatot kíván, valójában azonban e végtelenül durva eszközökkel élő párt előretörése emberi értelemben megrázó.

 

Sneider Tamás Jobbik-alelnök így fogalmazott békésebb arculatukról: „Az egyszerű honpolgár – akiben mondjuk semmi nemzeti érzés nincsen – mégis azt mondja: na, szimpatikus ez a Jobbik, rá fogok szavazni.” És minden arra utal, egyre kevesebb az emberi érzéseit megőrző hazaszerető polgár, aki képes olvasni a jelekből.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.