Siralmas

Kocsis Mátéról tudni kell, hogy ő a Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere, a kézilabdázók szövetségének (ellenjelölt nélkül megválasztott) elnöke, ha hinni lehet a híreknek, Tarlós István főpolgármester utódjaként is számításba veszik. Végső soron persze tökéletesen mindegy, hogy melyik minőségében pötyögte ki szövegét a Facebookra.

Méltatlan az egész, úgy, ahogy van.

Az előzmény: Ungár Klára, a vállaltan leszbikus liberális politikus, melegnek nevezte Kocsist. Az emiatt ellene indított pert első fokon elvesztette, majd a második fordulóban, a Fővárosi Ítélőtáblán megnyerte a polgármesterrel szemben. A bíróság kimondta: önmagában nem sértő, ha egy közszereplőt homoszexuálisnak neveznek.

Emberünk most amiatt kapta fel a vizet, hogy Ungár Klára jogi képviselője, Nehéz-Posony Márton felszólította: ha már egyszer pert veszített, fizesse ki a perköltségként megítélt 150 ezer forintot.

Kocsis Máté keze alatt megindult a klaviatúra. Nehéz-Posonyt homokosnak nevezte, Ungárt pedig „Klári bácsinak". Továbbá így kommentálta a fotót, ami Ungárról készült a Budapest Pride felvonuláson: „be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt..."

Aha.

Tobzódhatnánk a jelzőkben: felháborító, megdöbbentő, vérlázító. Valahogy egyikről sem érezzük, hogy ide illene. Gúnyolódni vagy nevetni sincs kedvünk.

Sokkal inkább szomorú, ami történik. Ungár Klára is szánalmat érez. Végtelenül sajnálja Kocsis Mátét, szerinte akár az öngyűlölet is oka lehet a folyamatos homofób megnyilvánulásoknak.

Lennének kérdéseink bőven, de most csak egyet hozunk ide: milyen lehet az a párt, amelyik vállalja, hogy Kocsis Máté a kommunikációs igazgatója?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.