galéria megtekintése

Sámándob

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 28. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Jó pár ügyben kiderült, hogy Brüsszel a maga nehézkes, lassú, de kitartó módján előbb-utóbb kikényszeríti azoknak az elveknek a betartását, amelyeket maga kívánatosnak tart, és elvárná, ha az általa utalt pénzeket élvezők maguk is betartanák: az energiauniótól kezdve a börtönkörülményeken át a földtörvényig bezárólag tárgyalni, átalakítani, alkalmazkodni kényszerülünk, s ma már világosan látható, hogy a dugódíjból sem engednek, no meg az árkartellt sem kedvelik arrafelé.

Szabadságharcos hevület ide vagy oda, van, hogy a mérleg Európa javára billen.

Nem állunk jól másfelé sem: miután a kormány minden lehetséges fórumon elhintette, hogy az eddigi nézeteltérés már a múlté, a két nép barátsága megbonthatatlan és erős, az Egyesült Államok magyarországi követtanácsosa szelíden jelezte, hogy azért ez nem egészen így van. Közölte: az USA ugyanúgy viszonyul Magyarországhoz, mint korábban, tehát van egy problémás terület, amiről már jó ideje párbeszédet folytatnak.

 

Na igen: már megint a korrupció. Európa is kiköveteli a maga értékeit, Amerika is, mi meg itt állunk a magunk fura világában, ahol kiderülhet: Fellegi Tamás volt miniszter nyilván annyira jól lobbizott súlyos pénzekért az Egyesült Államokban Magyarország méltó megítéléséért, hogy azt gondolták, a hozzá köthető cég a legalkalmasabb a milánói világkiállításon való magyar megjelenés előkészítésére és lebonyolítására. Ezért a cég nettó 790 millió forintot kap.

Milánóban egy sámándob alakú épület jelképezi majd Magyarországot.

Meg ne üssék.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.