galéria megtekintése

Sajgó pofon

5 komment

A szerk.

A magyar közélet unalomig ismételt tétele szerint a Fideszen túl alig van élet, az ellenzéki pártok vegetálnak, és miközben a demokráciáért aggódnak sokan, Orbánék lazán kapnának kétharmadot egy előre hozott választáson. Ezt támasztja alá a hét végén közölt közvélemény-kutatás is: a Fidesz mögött a tátongó űr.

Mégis ideges a hatalom. Kopaszokkal védi magát, idegenek ellen uszít, központilag szervezi mindenki lejáratását, aki leleplezi a milliárdokért hirdetett kormányzati sikerek hamisságát. És az elmúlt hetekben láthatóvá vált: van miért idegesnek lennie. Az Együtt megtette, amit eddig senki, és tüntetést szervezett Orbán Viktor évértékelőjére. A hét végi közvélemény-kutatás szerint a párt ugyan a többi „törpével" együtt az egy százalékot sem éri el, az Orbán elleni tüntetésre hívó felszólításukat látható, a hatalom által is érezhető tömeg követte.

A magyar választó nem nagyon lát alternatívát, akire most a szavazatát adhatná, de ennek a ciklus felénél nincs is tétje. Tétje az elégedetlenség kifejezésének van, és ebben nem is olyan passzív a magyar, mint ahogy panaszolni szeretjük. Ma a szülők tiltakoznak, és bár az iskolából való hiányzás talán nem a legjobb formája ennek, legalább családok tízezrei vitatták meg a kezdeményezők érveit a napokban.

 

A hatalom ideges, mert vezessen bármennyire a kutatóknál, ha nem állít kopaszokat a szavazófülkébe, akkor minden fenyegetés ellenére ott éri pofon, ahol a legjobban fáj. Tegnap például Salgótarjánban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.