galéria megtekintése

Rükverc

18 komment

A szerk.

A születés előtti gyilkosság büntetőjogi tényállását vezetné be Lengyelországban a kormányzó Jog és Igazságosság párt (PiS) egy képviselője a nagyon szi­gorú abortusztörvény további keményítésével. A teljes abortusztilalmat a katolikus püspöki kar kezdeményezte, és a PiS, illetve a kormány végrehajtja.

Parlamenti többséggel sok minden megtehető. Szerintünk az abortusz rettenetes. A legfáj­dalmasabb a nőnek, aki aláveti magát. Keserves az apának, a családnak. Rossz az orvosnak. Árt a társadalomnak. De jól tudjuk, hogy sok eset van, amikor ezzel a rettenettel nagyobbakat lehet elkerülni. Nem kell hogy anyák a tiltott abortuszba belehaljanak, belebetegedjenek a szülésbe, növényi életre kárhoztatott gyermekek szülessenek, ha ez elkerülhető. Nem kell hogy megerőszakolt gye­rekek gyerekeket szüljenek.

Az élet védelme, a magzati élet védelme is szinte mindennél fontosabb, ha nem okozza  más életek tönkretételét. Másként gondolja a lengyel kormánypárt, miként Donald Trump is. Az amerikai republikánusok lehetséges elnökjelöltje is az abortusz betiltásával házal szavazatokért.

 

Az egyházak befolyása ma már korlátozott. A hívek többnyire azt hallják meg a szószékről, ami kedvükre van, érdekükben áll. Ha börtönnel nyomatékosítják a szent tant, ha bebújnak az ágyakba, az eredmény kiszámíthatatlan lesz. A kezdeményezők rá is fizethetnek. Egy lengyel asszony Facebook-posztját az abortusz tiltását előrevetítő törvénytervezetről három nap alatt 17 ezren osztották meg.

Tudják, hogy a felnőtt emberek szabadsága a tét. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.