galéria megtekintése

Rogánság

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 23. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Rogán Antal ma fontosabb ügye Magyarországnak, mint az oktatás, az egészségügy vagy a kultúra. Ezt onnan tudjuk, hogy az életesélyeket, -minőséget alapvetően meghatározó közszolgáltatásoknak nincs külön minisztériumuk, de a visszataszító V. kerületi ingatlanügyekben felejthetetlen teljesítményt nyújtó fideszes politikusnak jut egy tárca.

Így a kvázi propagandaminisztérium létrehozása Orbán Viktor őszinte gesztusaként értékelhető. Ezzel a miniszterelnök újra tudatta: Magyarország a játszóháza. A politikai cselekvésről homéroszi ihletettséggel szónokló, az erős államról olykor meghatottan monologizáló politikus képes azért fölállítani egy tárcát, hogy Lázár János is nyugodt lehessen, miközben Rogán Antal belép a kormányba.

A mindennapokban civilizációs küldetéstudattal közlekedő Orbántól kissé karcsú nemzetstratégiai célnak látszik két erős embere nyugalmának megteremtése. Már csak azért is, mert ez nem jár együtt Magyarország nyugalmának megteremtésével. Azt ugyanis inkább az segítené elő, ha bármelyik közszolgáltatás színvonala javulna.

 

Például a kevésbé tehetősek számára hozzáférhetővé válna a minőségi oktatás, és nem omladozó kórházakban kellene regisztrálniuk olyan várólistára, amely hosszabb, mint Orbán futballhasonlatainak gyűjteményes kiadása. Ám ilyen apróságokkal nem foglalkozik senki, elvégre olyan fontos ügyek is az asztalon vannak, mint a rogánság kialakítása. Ha pedig ez a feladat, fölösleges az oktatási rendszerrel bíbelődni. Annál többet úgysem lehet tanítani ma Magyarországból, amennyit Rogán Antal karrierje üzen.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.