galéria megtekintése

Retesz

2 komment

A szerk.

Miközben a kormány arra készül, hogy az elektronikus személyi bevezetésével összetereli a tudnivalókat rólunk, saját suskusaira vonatkozó adatait gondosan elzárja.

Sallai R. Benedek az új „információs" törvény első áldo­zata, akinek adatigénylésére a szívélyes Nemzeti Földalap­kezelő azt felelte, semmi gond, kiadhatja éppen a kért papírokat, de az kábé 7,7 millió forintba kerül (plusz áfa). A Lehet Más a Politika képviselője egy csomó földbérleti pályázat anyagába szeretett volna országgyűlési képviselőként be­tekinteni. Eddig erre megvolt a lehetőség, még akkor is, ha például ebben a tárgyban az Ángyán-féle jelentés igazolta, hogy kivételeztek egyes pályázókkal, olykor durván csaltak.

A sebtében hadba küldött fideszes információs törvény a jelek szerint is azért kellett, hogy hülyére lehessen venni most már nemcsak a bepalizott gazdákat, akikkel némasági fogadalmat tétettek a pályázat beadásakor, hanem a képviselőket is. Még ha arra esküdtek is fel, hogy mindenképpen a választóik érdekeit nézik.

 

Néznék, ha lenne annyi pénz.

A választópolgárnak pedig nem ártana tudnia, hogy az állam mikor kinek mennyiért adja bérbe a földet. Ezt szerette volna tudni az ellenzéki honatya is, akiről már közszemlére tette a Kormany.hu oldal, hogy a felesége két nyertes pályázat részese. Megüzenték, hogy ne ugráljon, mindent tudnak róla. És amit tudnak róla (meg a rokonairól), azt szabadon szétkürtölhetik. Ha viszont ő adatokat szeretne látni az államról, fizessen.
A cinizmus teljes pompájában tündököl.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.