galéria megtekintése

Pukli-gate

11 komment

A szerk.

A mindig mindenkit feljelentő Tényi István az utóbbi időben két akcióval is észrevétette magát. Előbb feljelentést tett az egyik MNB-alapítvány kétes, úgy százmilliós mutyit sejtető ingatlanvásárlása miatt. Majd azzal fordult a hatóságokhoz, hogy visszaélt közfeladati helyzetével a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István, amikor tantestületi engedély nélkül hirdetett tiltakozást az iskolában is.

Egyik feljelentése nyomán a BRFK bűnügyi szervek kiemelt ügyek főosztálya legott saját hatáskörébe vonta az esetet. A másik beadványa miatt viszont nem nyomoztak alaposan, majd hatáskör hiányára hivatkozva lepasszolták az ügyet.

Nem ebben az országban él, aki ne tudná villámgyorsan eldönteni, melyik feljelentéshez melyik eljárás társult. Aki számára ne lenne természetes, hogy a százmilliós MNB-ügyre legyintett a rendőri vezetés, és a Pukli-gate volt az, amire ragadozóként vetette rá magát az elit nyomozóegység.

 

A két ügy párhuzamba állítása után adódna egy sor demagógiába hajló konklúzió. Ehelyett csak annyit: ez maga a teljes őrület. Továbbá: nagyon félnek Puklitól, ha a szolgálómédia karaktergyilkossági kísérlete után már csúcsnyomozókat is uszítanak rá. Továbbá: úgy menekül a rendőrség az MNB-ügyektől, mintha tudná, annyi ott a gazemberség és a priváttá tett közpénz, hogy még egy látszatvizsgálat is kifakaszthatja a gennygócot.

Árulkodó, mit tekint ma kiemelt ügynek a hatalom: a kormányfő Várba költöztetését és egy renitens pedagógus megfékezését.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.