galéria megtekintése

Posztolimpiás depresszió

16 komment


Uj Péter

Puccs-szerűen, mint derült égből transz­szexuális toronyugró, véget ért az ötkarikázás, e példátlanul széles körű, nemzetközi seregszemle és médiacirkusz. (Bár, hadd jegyezzem meg, nehéz elhessegetni a gondolatot, hogy az egésszel csak Rogán Antalról akarták elterelni a figyelmet.)

Nehéz elengedni még ilyenkor. Szép lassan jön le a lakosság róla. Posztolimpiális depresszió. Ernyedt, ványadt bámulás: U.S. Open első selejtezők, Vuelta, német kupa első forduló (ismétlés), skót premier league. Hol vannak már a nagy adrenalinfröccsök? Hol egy női négyszáz vegyes? Kajak páros? Egy párbajtőr?

Summa summárum, minden irónia nélkül: férfimunka volt.

 

Igazi szőrös tökű, ugráló ádámcsutkájú, sört böfögő, öblöset fingó kanbuli.

De kár volna ezt a nemi kérdést homoszexuális-feminista módra túldimenzionálni, mert ahogy a posztschmitt­palianizmus kiemelkedő alakja, Borkai Zsolt kiemelte volt: egyszer így, egyszer úgy, nincs ebben semmi különös, nincs itt semmi látnivaló, mindenki haladjon tovább. Most a töketlenek győztek többször, van ilyen. Azt már én teszem hozzá, hogy azért nyilván mákjuk is volt, meg szerencséjük, meg így jött ki a lépés, és azért, tegyük a szívünket a kezünkbe, azért azok nem is annyira komoly sportok na, mégiscsak a gyengébbik nem, benne van a nevében, nem? De. Legközelebb meg majd máshogy jön ki, helyre áll a világ rendje, meg lesznek jól szopatva és heló.

De foglalkozzunk inkább a pozitívumokkal, konkrétan azzal, ami a legnagyobb öröm: hogy sorra megdöglöttek a szomszédok tehenei! Az aranytojást tojó tyúkjaik! Hogy Hosszú Katinka nemcsak idősebb Szlovákiánál, de egyedül több aranyat is nyert. És a románok? Nem áll a dákó? Hol van itt a kontinuitás? Az osztrákoknak egy kurva bronz jutott? Mert csak a Conchita Wurstra van eszük. Vagy a csehek? Még Cseh Lacival sem jöttek volna be a top 30-ba, pedig most neki sem jött össze.

És csak most jön majd még a java! A budapesti olimpia, ahol igazán megmutathatjuk majd a világnak, kik a legkeményebb tökű gyerekek. A magyar nők pedig a legszebbek a világon.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.