galéria megtekintése

Pokrócok

Az írás a Népszabadság
2015. 10. 21. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Ha Orbán Viktor és népmesei hősként bemutatkozó társai mai címlapképünkre tekintenek, nyilván fölöttébb elégedettek lesznek, elvégre megállították az úgynevezett népvándorlást. Heroikus küzdelemmel sikerült ezeket a gyerekeket a sárba, a hidegbe, pokróc alá küldeniük.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Figyelemreméltó politikai teljesítmény, ami miatt okkal tekintünk világpolitikai tényezőként a miniszterelnökünkre.

 

Hiszen tényleg az.

Szimbolikus alakja a csoportnak, amelynek tagjai osztoznak a részvétlenség dicsőségén. A magyar állam már kérdés nélkül utasít el lényegében minden menedékkérelmet, nem oltalmaz senkit. Jöhet bárki a háborúból, végezhették ki apját, anyját, árvulhatott el mocskos martalócok gonoszsága miatt, nincs esélye, hogy Magyarország megszánja. A Szijjártó-korszakban a magyar külpolitika szolidárisabb a Fodrászok Világszövetségével, mint a megszomorított szírekkel, háborús menekültekkel.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a korábban nagyhangú humanistaként bemutatkozó szomszédaink tanulnak a magyar iskolából. Pingpongoznak emberekkel, kényszerítenek gyalázatos körülmények közé gyerekeket, anyákat.

Nincs mentségünk arra, ami ma Európa közepén az ideérkezőkkel történik. Mert akik most ott kuporognak a pokrócok alatt, nem tudják a munkánkat elvenni, ma nem tudnak szociális segélyt kapni. Sőt, még ki is lehet utasítani őket.

Minderről lehet beszélni, minden lehet a történet vége. Csak az elejéről nem vitázhatunk: meg kell őket menteni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.