galéria megtekintése

Pitiánerek

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 30. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A Fidesznél pitiánerebb politikai szervezet jelenleg nincs Magyarországon. Sőt egyetemes kitekintésben is versenyképes a produkció, amelyet a párt bemutat. A narancssárgák ezúttal a Klubrádió, a Népszava és a 444 tudósítóját nem engedték be – helyhiányra hivatkozva – Orbán Viktor ötév-értékelőjére. A szánalmassági világbajnokságon aranyéremre esélyes eljárás nyomán a Népszabadság szerkesztősége úgy döntött, munkatársa nem tudósít a helyszínről, lapunk csak a távirati iroda anyagát teszi közzé.

Nem először járunk el így: a 2014-es választások alkalmával a Fidesz és a DK rendezvényéről nem adtunk helyszíni jelentést, mert mindkét párt távol tartott bizonyos médiumokat az eseményéről.

A válogatás azóta a kormánypárt szokása maradt. Az egyre elutasítottabb, a legelkötelezettebb rajongói által is bírált Fideszben még mindig azt hiszik, ilyenkor újságírókat zárnak ki az eseményről. Nem értik, hogy a választókat zárják ki, akiket a médiamunkások tájékoztatnak a közös ügyekről.

 

Persze ez az értetlenség annyiban nem meglepő, hogy a Fidesz teljes kormányzása azon alapszik, hogy komplett társadalmi csoportokat hagy magára, stigmatizál vagy igyekszik izolálni az információktól.

Ez utóbbira hosszú távon nincs esélye, így legalább élő közvetítést láthatunk arról, miként fullad bele egy párt az önhittségbe, a hatalom mámorába, a pökhendiség nemzeti minimummá tételébe. Újságírókat kitilthatnak ugyan a rendezvényeikről, de az igazság nem csak akkor lép be az országba, ha a Fidesz akkreditálja.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.