galéria megtekintése

Pikk

5 komment


Uj Péter

Tulajdonképpen búslakodni kéne, illene, volna indokolt, mondjuk azon, hogy min búslakodik Kövér László vagy ilyesmi. Nyakunkba venni a világ búját, mint egy kisfröccstől megokosodott, kajla tinédzser, vagy mint egy melankolikus bajszú házelnök, radikális hangvételű publicista, jól beadyzni, beszabódezsőzni, és sírni, sírni, sírni, szar a világ, tök a tromf. Illetve, dehogy tromf, milyen tromf?! Legföljebb, ha tök alsó, de még a rebetlit is buknánk, simán, és persze még az sem lenne nagy baj, mert semmi se baj, a szar is le van szarva, forintos alapon, ha tévedésből nem egy oroszrulett-bajnokságra neveztünk volna.

Pedig tényleg lenne elgondolkodnivaló azon, hogy már Kövér László is olyan pocsékul érzi magát, mint a nyolcvanas évek közepén (ő mondta!). Most képzeljük el, hogy érzik magukat azok, akik még Kövér Lászlóékat sem bírják nagyon! Kinek jó ez így? Minek erőltetjük ezt az egészet?
Mindegy.

Akkor is: nagy a feje, búsuljon a ló. (Továbbá: a pénzemet én máma mind elmulatom. Ad notam: ne búsulj, rózsám, mert az egy garast sem ér…) Hát lehet ilyenkor szomorkodni? Ilyenkor, amikor meghalt Lemmy?

 

Nem lehet.

Az ember, akinek még Kövér Lászlóénál is emblematikusabb bajsza van. Volt. Meghalt, és ebben nincs semmi szomorú. Nem úgy értem, hogy vidám volna, hanem csak nem szomorú. Meghalt, és kész. Elvégezte a dolgát. Amit létrehozott, kerek, egész, vége van, ahogy kell, nem hiányzik semmi. Nem marad űr utána. Hanem valami marad. Ő maga, az örök lemmység.

Megdolgozott a halálért, és úgy halt, akkor és amikor kellett. Tökéletesen kivitelezett gyakorlat, nem maradt semmi hiányérzet. Mint egy Motörhead-koncert után. Amikor nem úgy jössz ki, hogy de jó lett volna, ha eljátsszák még ezt vagy azt, hanem úgy, hogy: vége, ennyi, nem kell már több, így oké.

Most elkezdhetném végigjátszani a kötelezőnek tűnő nekrológpaneleket, hogy Mr. Rockandroll himself, ezer nő meg ezer hektó bourbon, live fast – die old, Killed by ­death, Lemmy élt, Lemmy él, Lemmy élni fog, de mire jutnánk?

Semmire.

Maradjunk abban, hogy Lemmy halála nem szomorú dolog.

A világ szar persze, de pikk a tromf.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.