galéria megtekintése

Pávabotlás

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 16. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Sikerült a magyar kormánynak addig huzigálnia az aluszékony brüsszeli macska bajszát, amíg az felpattant, és most akkorát csapott, mint egy oroszlán.

A szerdán kézbesített brüsszeli üzenet súlyát nehéz lenne túlbecsülni. Az Európai Bizottság a nagy áruházláncok és a dohánymultik különadóinak felfüggesztésével gyakorlatilag a kormányoldal joggal és hatalommal való visszaélésre alapozott erőszakos piacszerzésére mondott megálljt. Két veszteséges év után most be kell zárniuk ezeknek az áruházaknak. De különadó nélkül nem lesznek veszteségesek.

Összeroskadhat a kormányzati építmény. A magyar hipermarketről szőtt álmok megvalósítására várni kell, ahogy arra is, hogy kegyencek tehessék rá a kezüket néhány multi itteni érdekeltségére. A dohánycégek közül sem csak a kormánykritikus vagy ellenségnek kikiáltott dohánymultik különadóját meszelték el. Brüsszel azt is jelezte tegnap a kabinetnek, hogy nem kell annyira sietni a baráti cégekből verbuvált nemzeti trafikellátó elindításával.

Mert már ezt a mutatványt is vizsgálja, és megeshet, hogy a nemzeti trafikellátó nevű Nagy Fideszes Dohánybuli a novemberre tervezett indulás előtt falnak megy. Egy ilyen döntéssel nemcsak a tízmilliárd forintos luxusprofittól búcsúzhatnak el azok, akiket bevettek a trafikellátós buliba, de a Simicska-érdekeltségek kiváltására épülő kormányzati sajtó is további mecénást kereshet a Continental dohánycég ura mellé. A jelzés egyértelmű: Orbán továbbra is járhatja a pávatáncot, de egyre szűkebb hozzá az udvar.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.