galéria megtekintése

Partnerek

Az írás a Népszabadság
2014. 07. 25. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Azt az első pillanattól lehetett tudni, hogy a kormány stratégiai partnerségi megállapodásai az égvilágon semmit sem érnek, az aláírók semmiféle kötelezettséget nem vállalnak.

Sima kormányzati PR-akciók, amelyekkel azt lehet bizonygatni, hogy ők igenis szeretik a külföldi tőkét, lám, hogy rázzák a kezüket a multik széles mosollyal. A partnerül szegődőknek meg semmibe se került e megállapodásokat aláírni.

Ünnepélyesen bejelenteni, beszédet mondani, jattolni és koccintani jók voltak a stratégiai partnerek Orbánnak, Matolcsynak, Szijjártónak, most viszont, amikor a nagy barátok ezresével rúgják ki a magyar dolgozóikat, a kézrázóknak szavuk sincs. A kormány úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Jellemző, hogy a Nokiához Andor László uniós munkaügyi biztos ment el egyeztetni.

 

A korábban ellenzékből a magyar munkahelyekért lánglelkűen kiálló Fidesz-potentátok annyit sem mondtak a többezres elbocsátások hírére, hogy mukk. Nem tudjuk, felhívták-e legalább a stratégiai partnereiket, hogy hékáskáim, nem erről volt szó! Jelét nem adták, az biztos, a semmit sem érő megállapodásokat még csak fel sem mondták.

Képzelhetjük, mi lehet bennük, ha ekkora elbocsátásokkal sem szegik meg őket. Talán az, hogy tehetnek bármit, a kormánynak nem lesz egy rossz szava sem.

Most lenne kit megvédeni, kiért harcolni, mégis teljes a csend, még szájkaratéra sem futja. Nem csoda, mert az okok között a globális tendenciák, technológiai változások mellett ott van a betanított munkások bérének durva megadóztatása és a telekomszektor extra terhe is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.