galéria megtekintése

Pecsét

Az írás a Népszabadság
2014. 11. 15. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Milyen jó lenne, ha az amerikai kiutasítási botrány a pecsétről, a szignóról, a diplomáciai képviseletek jogállását szabályozó 1961-es bécsi konvencióról vagy bármi másról szólna! Ehelyett a mi életünkről, a mi országunkról, a mi vezetőinkről, a mi korrupciónkról szól, sajnos.

Ezért vannak miatta tüntetések, és ezért fektet ekkora energiát a kormány a terelésbe. Ha valaki, mint a péntek reggeli rádióinterjújában elhangzottak szerint Orbán Viktor, azt hiszi, puszta formalitásokba menekülhet előle, úgy járhat, mint a strucc, fejével a homokban, kobakjában a buta reménnyel, hogy majd csak elmennek azok az oroszlánok. Kiderült, hogy az amerikai cégek és diplomaták évek óta próbálják felhívni a különböző minisztériumok és a NAV figyelmét az áfacsalásokra meg a dohánymutyira.

Vagyis nem igaz, hogy „csak” a Putyinhoz törleszkedés miatt van a nézeteltérés. Mint ahogy a kormányban azt is hajlamosak elfelejteni, hogy az amerikaiak kezdettől bírálták a médiatörvényt, az egyházi törvényt és az új alkotmány elfogadásának módját, a „nemzeti együttműködés” egész rendszerét. Azt mondták, az nem lesz jó a magyar népnek. És tényleg nem lett jó. Azért sem, mert rossz a befektetőknek, a vállalkozóknak, legyenek amerikaiak, pirézek vagy magyarok.

 

Kiiktatja a piaci és a politikai versenyt, gerjeszti az intézményes korrupciót. A kincstár kieső jövedelmeit pedig új adókkal pótolják – úgyhogy az egész árát, ahogyan szeretik mondani, a magyar családok fizetik meg. A pecsét az egészben nem játszik semmilyen szerepet. Amikor Jiri Menzelnél a Szigorúan ellenőrzött vonatokban Tapicska forgalmista a csinos Zdenka fenekére nyomja a stemplit, ott sem a pecsét a lényeg.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.