galéria megtekintése

Oszt' jó reggelt!

2 komment

A szerk.

Zseniális jogászok, politikai érzékkel megáldott szakemberek ülnek a kormánytól papíron független Médiatanácsban. Úgy szorították ki a Class FM-et a hét éve használt frekvenciájából, hogy közben ne lehessen őket köpönyegforgatással vádolni. Sőt, miközben a Simicska Lajost megbüntetni akaró Fideszben is fellélegezhettek, hogy a vállalkozóval egykor jó kapcsolatot ápoló hatósági elnök, Karas Monika nem lázadt fel ellenük, még a rádió új tulajdonosai előtt is elhúzták a mézesmadzagot: akár folytathatják is.

Mert mi derül ki a hatóság hosszú, jogilag körülbástyázott hétfői indoklásából? Bár szerződésüket nem hosszabbították meg automatikusan, a Class FM előtt nyitva a kapu, pályázzon, ha akar. És miért ne nyerhetne az évtizedes tapasztalatokkal, külföldi befektetőkkel bíró rádió, amelynek vezetői az Egyesült Államokban tanulták a szakmát? Mert egyszerűen­ nem nyerhet.

No nem a médiahatósággal szembeni elfogultságunk mondatja ezt velünk. Az elmúlt hét évben egyszerűen megtanultuk: Orbán Viktor engedélye nélkül semmi sem történhet a médiapiacon. Hiába a tulajdonosváltás, a Class FM-et a Fideszben továbbra is Simicska rádiójának tartják.

 

De akkor minek ez a színjáték? Elég lett volna annyit mondani, hogy Sebestyén Balázsék megsértették a gyerekek jogait, novemberben szerződést bontunk. Ám a háború kirobbanásáig Simicska sérthetetlen volt, így aztán a Médiatanács még bottal sem piszkálta a rádióját. „Nem keletkezett” elég jogerős ügy ellenük, és amit most annak nevez a hatóság, az könnyedén elbukna a bíróságon. Viszont egy pályázaton kibabrálni valakivel egyszerűbb. Elég olyan abszurd feltételeket támasztani, amiket racionális menedzser soha nem vállalna be, mert megtanulta, hogy 2 meg 2 az 4, és nem 30.

És még egy nemzetközi bíróságon is védhető: így veszítette el a frekvenciáját a Danubius és a Sláger Rádió 2009-ben. Nekik már a szabadrablásra is van precedensük.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.