galéria megtekintése

Őrületipar

12 komment

A szerk.

Az őrületipart sikerült úgy felpörgetni idehaza, hogy a közbeszéd meghatározó témája már az ismeretlen migráns esete Magyarországgal.

Felfoghatatlan, hogy a Fidesz mennyire kreatív módszerekkel dolgozik a rettegés fokozásán. Most éppen Somogy megyei falvakban beszélnek arról, összeírják az üres ingatlanokat, hogy ha az Európai Unió végül migránsokat telepít Magyarországra, elhelyezhessék őket. A kistelepüléseken pedig valóban sokan tartanak attól, hogy ­Juncker bizottsági elnök és tettestársai afgánokat, szíreket, eritreaiakat küldenek Dél-Magyarországra.

A híresztelést érdemes lenne kiegészíteni azzal, hogy az EU kerítéssel körbe is veszi majd a kiválasztott falvakat, mert máshogy képtelenség elérni, hogy a migránsok ne menekülhessenek el a kijelölt területről.

 

Visszataszító, ahogy a Fidesz halad az útján, ahogy tágítja az aljasság fogalmi kereteit. Pél­dául a minap Lázár János is megerősítette, a segélyek is veszélybe kerülhetnek a migránsok miatt. Nem nagyon tudunk elképzelni annál förtelmesebbet, mint hogy az elesettek, a szegények egzisztenciális szorongását, tehetetlenségét használják ki. Társadalmi csoportokat fordítanak egymással szembe csak azért, hogy többen vándoroljanak el asszisztálni Orbán Viktor politikai játékához.

Semmitől nem riadnak vissza, ami csak úgy lehetséges, hogy nem érdekli őket, mik a következményei a munkásságuknak. Hogyan terjedhet a gyűlölet, miként válhat lehetetlenné az elfogadás, milyen reakciókat szülhet a tárgy nélküli, gerjesztett félelem.

A helyzetet súlyosbítja a legnagyobb baloldali ellenzéki párt kaotikus politikája. Az MSZP ugyanis előbb azzal turnézott, nincs kvóta, most azzal ijesztget, a Fidesz hoz majd migránsokat Somogyba.

Nincs messze az idő, amikor Magyarország GDP-jéből annyi marad, amennyit majd az őrület­ipar uniós pénzen előállít.

Minden más odalesz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.