galéria megtekintése

Orbán már sehol nem lenne az ellenzék hülyesége nélkül

22 komment

Fábry Béla

Nem a Fidesz szervezettsége, Orbán zsenialitása, a Simicska-Nyerges Birodalom az Orbán-rendszer fundamentuma. Még csak nem is a nemzeti-keresztény mákony, amivel nagyon sok embert bódítanak, akik e miatt nem veszik észre, hogy meglopják őket, kifosztják az egész országot, és még a jövőjüket, különösen gyermekeik jövőjét is tönkreteszik.

Az Orbán-rendszer alapjának legfontosabb eleme, amely tartós fennmaradását biztosítja, a vele szemben álló demokraták elvi szilárdsága. Amíg a demokraták kérlelhetetlenül ragaszkodnak elveikhez, amíg ezek az elvek politikai cselekedeteik kimozdíthatatlan origóját képezik, addig Orbán és a maffia-család tagjai kényelmesen dőlhetnek hátra foteljeikben.

MSZP? Nem tudnak szabadulni a múltjuktól, felelősek az elmúlt huszonöt évért, azért különösen, amiért Orbán kétharmadot tudott szerezni 2010-ben. Egyébként is, egy rasszistát állítottak Miskolcon polgármesternek. Hogy az ellenzék legerősebb, legszervezettebb pártja? Hogy Szeged, a XIII. kerület népe... Hogy már megjárták – többször is - Canossát? Velük nem közösködünk. Nem veszítünk sokat, az embereknek elegük van a megújulni képtelen MSZP-s veteránokból.

 

Liberálisok? Akik még a székházukkal sem tudnak elszámolni? Fodor, Orbán egykori pajtása? Akik annak idején már az MDF-fel is paktumpolitikát folytattak? Még most sem látják be, hogy a neoliberális gazdaságpolitikának vége, az tette tönkre a világot, Magyarországot is. Akik annyira szabadok, hogy még a melegeknek is házasságot ígérnek? Velük nem közösködünk. Nem veszítünk sokat, az embereknek nem kell ez a féktelen szabadság.

Demokratikus Koalíció? Gyurcsány? Na ne! Aki az egész országnak a képébe hazudott? Aki tönkre akarta tenni saját pártját? Aki erőszakosan nyomul, mindent akarnak, miközben pártja támogatottsága 2% körüli? DK, akik minden kiöregedett szds-est, mszp-st felszívtak? Ők, Gyurcsány különösen felelős az elmúlt huszonöt évért, Orbán országlásáért. Ők akarják megmondani a tutit? Na, velük nem közösködünk! Nem veszítünk sokat, az emberek tudják, Gyurcsány a hibás.

PM? Karácsony, aki alpolgármesternek vette maga mellé Papcsák hű vazallusát, az előző ciklus minden zuglói disznóságában tettestárs Rozgonyit? Aki menedéket – zsíros állásokat - adott a kibukott MSZP-seknek, PM-eseknek? Ugyanazt folytatja, mint Papcsák, csak nem olyan nagyvonalúan. Velük? Azt már nem! Velük nem közösködünk, ezzel nem veszítünk sokat, alig van néhány nagyvárosban néhány támogatójuk.

LMP? Schiffer, aki kiutált egykori frakciójából szinte mindenkit? Saját pártján belül sem tudott egységet teremteni, hogy tudna együttműködni egy demokratikus közösségben? Egyébként is, ő Orbán kreatúrája. Még szerencse, hogy ő sem akar a demokratákkal együttműködni, így nem kell neki azt mondani, veled nem!

MoMa? Bokros? A „csomagos"? Akit a miskolci MSZP-kongresszus annak idején vastapssal fogadott? Aki megszűnt jobboldali pártja mandátumán évekig euróban vette fel a fizetését? Aki ma konzervatív? Mihez képest? Milyen erkölcsi alapon modern konzervatív ő? Ő képviseli a konzervativizmust Magyarországon? Na, abból nem kérünk. Vele és pártjával nem közösködünk, velük nem veszítünk sokat, alig vannak ...

Az ifjú titánok? 4K? 42? Ki tudja milyen alakulatok ezek. Zavaros ideológiával jönnek, időnként maguk sem tudják, mit akarnak, bakelit-politológus nyelven beszélnek, azt hiszik feltalálják a melegvizet, fő követelésük, hogy az öregek húzzanak a szociális otthonba. Nekik is csak a stokik kellenek. Velük nincs együttműködés, velük nem közösködünk, ezzel nem veszítünk sokat, őket még saját korosztályuk sem ismeri.

Bázisdemokraták? Szépem elszórakoznak egymással, ez nem baj, legalább jól érzik magukat, de amikor cselekedni kell, akkor ez az időhúzó pajkosság nem elég. A tett halála az okoskodás. Vagy ezek nem olvasnak se Shakespeare-t, se Madáchot? Csipet csapat, velük nem közösködünk, velük nem nem veszítünk sokat.

Civilek? Ne nevettessük egymást! Az iwiw-es Várady Zsolt, a nagy tüntetésszervező is lemondott! Gulyás Balázs és a többi? Egymással sem tudnak megegyezni, egymást járatják le, egymásra szervezik a tüntetéseket is! A HP-s Gulyás Márton? Aki külföldre „menekült"? Misetics? Aki egyfolytában akciózik, ahelyett, hogy dolgozna? Papp Réka Kinga? A magabiztos én-mindent-jobban-tudok amazon? Velük? Na, azt nem. Velük nem közösködünk, velük egyébként sem veszítünk sokat, ők egy-egy réteg-szervezet, alig van társadalmi támogatottságuk.

Tuareg? Aki egy fél éve a Kossuth téren sátrazik, mint Ország Gyűlése Mozgalom? Ja, a Tuareg? Aki egykori szadeszosként a miépes Kocsis Mátéból józsefvárosi kiskirályt csinált? Aki ... Az sem érdekel, hogy százak – ezrek? - követik. Ő egy szélhámos, vele, velük nem közösködünk. Nem veszítünk sokat, a demokrata oldalon őt ismerik.

Szakszervezetek? Még csak az hiányzik! Vezetőik egy tál lencséért némán tűrték a munkavállalók jogfosztását. Egymással vannak ők is elfoglalva, ki tud közelebb kerülni a diktatúra etetőtáljához. Nekik az a fontos, balhé ne legyen, ők megbékéltek a rendszerrel. Velük nem közösködünk, egyébként sem veszítünk sokat, szervezett dolgozó alig van, őket sem tudják megmozdítani.

Értelmiség? Az okostojások a meleg dolgozószobáikban ontják a papírokat magukból, aztán abból nem lesz soha semmi. És aztán ők mindig tudják, mi a tuti. Igaz, ez néha csak utólag derül ki. Az is igaz, ha tévednek, abból sem lesz baj. Velük minek közösködni? Azzal a néhányszáz tollforgatóval nem veszítünk sokat.

Újságírók? Kedvesbolgárúr? Jaj! Jópofák, nem mondom, ahogy kóstolgatják a Családot. Az összes belterjes demokratikus értékeket követő újságnak kisebb a példányszáma együtt, mint a legócskább cici-vér-elváltaceleb bulvárlapé. Ment előre tőlük a világ? Na, akkor felejtsük el őket!

Van még valaki?

Nincs. Ha van, az se számít. Viszont elveink vannak. Ami miatt azt biztosan tudjuk, kivel nem akarunk együttműködni. Bárki is kerüljön elő, bármi is legyen a téma. Velük nem. S ebben kérlelhetetlenek vagyunk.

Hát erről van szó.

Valamiért mindenki sáros, mindenki kócos, mindenki sánta, mindenki szemüveges, vagy éppen szőke, esetleg barna, ami miatt nem lehet vele politikai közösséget vállalni. Még akkor sem, ha az ő céljai és minden más demokrata célja is ugyanaz: meg kell állítani Orbán Viktort, rendszerét a politikai panoptikumba kell helyezni, Magyarországon egy tisztességes, átlátható, korrupciómentes politikai-gazdasági-társadalmi-szociális rendszert kell kialakítani.

Itt tartunk. Az Orbán-rendszer alapjának legfontosabb eleme, mely tartós fennmaradását biztosítja, a vele szemben álló demokraták elvi szilárdsága.

A szerző pedagógus

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.