Bélyeg

Melyik politikus kivel és miféle kapcsolatot tartott az alvilág meghatározó figurái közül? – ez az évtizedes társasjáték most új, bár nem teljesen váratlan fordulatot vett. Kevéssel – másfelől viszont egy politikai korszakkal – korábban Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjét, illetve Szilvásy György egykori titokminisztert hozták ügyészségi szinten is hírbe azzal, hogy a több gyilkossági ügyben felbujtásért jogerősen 15 év börtönbüntetésre ítélt Portik Tamással éltek céltudatos társasági életet. Napjainkban újra felbukkant Portik, de most feltételezett fideszes társaságban, legfrissebben pedig a kormányzó párt elnökhelyettese, Kubatov Gábor került képbe, aki állítólag Vizoviczki Lászlóval, az éjszakai élet egykor koronázatlan, most viszont trónfosztott, büntetőeljárás alatt álló királyával találkozgatott.

Annak idején kiderült, hogy Laborc valóban beszélt a bűnözővel, de neki ez akár hivatali kötelessége is lehetett. Egy titkosszolgálati vezető ugyanis nem feltétlenül válogathatja meg, hogy kivel áll szóba. Akitől információt remél, azzal leül, ha ezt az átlagember gyomorforgatónak is találja. Szilvásyról viszont kiderült, hogy nem lépett kapcsolatba Portikkal. Jogerős ítélet szól erről.

A Fidesz pártigazgatója azonban elismerte, hogy beszélt Vizoviczkival. „Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzam emberekkel" – kommentálta az esetet. Más kérdés, hogy Kubatovnak politikusként tényleg dolga-e olyan emberekkel szóba állni, akik azt vetik fel: ha kiszabadulnak az előzetesből, készek ellenzékiek ügyeinek feldobására.

Ez már csak azért is aggályos, mert korábban Portik és Laborc állítólag a Fidesz besározására szövetkezett, amit a mai kormányoldal akkor feldúltan fogadott. Ezt a vádat soha nem bizonyították, de a bélyeget az MSZP-re sütötték. Most az a kérdés, Kubatovon ragad-e a bélyeg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.