galéria megtekintése

Olvasói levél: Zsidóként – a migránsokról

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 07. számában
jelent meg.

Népszabadság

A történés – e civilizációs botrány! – leginkább bennünket ráz meg, az Auschwitzba és más náci poklokba deportált, félmilliós nagyságrendben legyilkolt magyar zsidók utódait. Az orbáni kerítésen magukat átkínlódó kisgyerekek előhozzák a Harmadik Birodalom által elpusztított több mint egymillió zsidó gyermek emlékét.

Nem véletlen, hogy közülünk számosan fáradhatatlanul próbálnak tenni a menekültekért. Igaz, őket nem deportálják, saját döntésüket hajtják végre. Ám, gondoljuk el, miféle üldözés, kényszer, a puszta életet fenyegető veszély vesz rá embereket arra, hogy családostul, pici babával, pöttömnyi gyermekekkel, kis motyóval a kézben világgá eredjenek...

A zsidó szervezetek – dacára, hogy a migránsok között iszlám terroristák is megbújhatnak – nem maradtak részvétlenek. 2015. július 7-én a Bét Orim és a Mazsihisz önkéntesei teherautónyi ruhát, takarót, tartós élelmiszert, ásványvizet, gyümölcslevet, tisztasági és egészségügyi terméket és gyermekjátékot juttattak el a menekülteknek. A tárgyban Köves Slomó és Radnóti Zoltán rabbik igen becsületes és árnyalt nyilatkozatot tettek közzé.

 

Megfontolandó a zsido.com jóvoltából olvasható háláchikus kifejtés. Várjuk és reméljük mind több hitközség pozitív állásfoglalását. Angela Merkel német kancellár megígérte a sok százezer szír menekült befogadását. Korunk Németországa – ismét – az emberséget választotta. És Magyarország? Kérdi:

Fekete György, nyugdíjas budapesti tanár – zsidó felmenőkkel

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.