galéria megtekintése

Ők a plakát

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 08. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A BRFK kiemelt ügyekkel foglalkozó osztályának munkatársai csaptak le azokra a fiatalokra, akik megrongálták a kormány visszataszító, bevándorlóellenes plakátjait. A Kettős Mérce blog birtokába került jegyzőkönyv szerint civilben portyáztak a hatóság emberei, hogy védelmet nyújtsanak az aljasság ezen emlékműveinek.

Akár mulathatnánk is ezen a förtelmes performanszon, ám nincs min mosolyogni, mert ez a hazánkban történik.

Itt, ahol van egy kormánypárt, amely lényegében bármire képes, hogy pillanatot nyerjen. Mintha a politika tényleg csak tematizálás, kommunikációs stratégiai játék és közvélemény-kutatás lenne. Ebben a hitben hajlandók problémát kreálni, gyűlöletet akarni, eltaposni mindent, ami miatt egy ország ország lehet. Az ugyanis nem létezik, csak akkor, ha a politikai közösségnek van minimális morális tartása.

 

Nincs azonban miről beszélni akkor, amikor a rendőrök öt év alatt egyetlen korrupciós ügynek, szemérmetlen lopásnak sem jártak a végére, miközben pedig civilbe öltözve koslatnak ifjak után, akik radikális politikai választ adnak arra, hogy egy fékevesztett kormánypárt rongálja a hazájukat. Őket állítja be a nemzet ellenségeinek a Fidesz, amelynek polgármestere Jászberényben egy háromgyermekes egészségügyi dolgozó helyett magának utaltatta ki az önkormányzati lakást.

A Fidesz megnyerheti a pillanatot, de a jövőt már elvesztette.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.