galéria megtekintése

Ó, blama!

12 komment

A szerk.

Hogyan csinálható gyorsan és könnyen egy botrányból kettő? Először is le kell hagyni az amerikai elnök beszédének Magyarországra vonatkozó részét!

Ez sikerült. Az MTI washingtoni embere nem újonc. Az olvasó, ha nézte, a Chrudinák-féle Panorámából vagy a Bayer–Bencsik–Járai–Lovas-kvartett Hír TV-s ATV-s sajtóklubjából is emlékezhet rá, de volt ő a rádió Kondor Katalin által kinevezett washingtoni tudósítója is (a lap nyomtatott verziójában a Hír TV-nek tulajdonítottuk a műsort; a tévedésért olvasóink elnézését kérjük - a Szerk.). Vajon mennyire valószerű, hogy egy ilyen tapasztalt szakember nem szerez tudomást az amerikai elnök Magyarországra vonatkozó megjegyzéséről? Vagy ha mégis így volt, akkor abból nem kellene levonni bizonyos következtetéseket? Már csak az MTI szavahihetősége kedvéért is?

Persze ez csak a kisebbik botrány. A nagyobbik az, hogy a kormány, miközben hazánk a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség soros elnöksége, mégiscsak helyeselte egy antiszemita, a nyilasok mellett a végsőkig kitartó ember szobrának felállítását Székesfehérváron.

 

Obama elnök szerdai beszédéből kiderült, amit egyébként eddig is lehetett tudni, hogy a szégyenletes terv megvalósításától csak a nemzetközi felháborodás tartotta vissza Orbán Viktort. Ezen belül is az, hogy az államilag elnézett antiszemitizmus gyanújába keveredő Magyarország tovább veszítene a befektetőkre gyakorolt, amúgy is gyengülő vonzerejéből.

A dupla blama egyszerre világít rá a sajtószabadsággal kapcsolatos gondokra és a kormány utcasarki retorikája mögött meghúzódó erőhiányra. Orbán, mint szóvivője leszögezte, határozottan visszautasította a nyomásgyakorlást. De annak szellemé­ben cselekedett.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.