galéria megtekintése

Ő az

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 06. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A lényeg, hogy Magyarország függetlenségére támadjanak. Mindegy is, ki. Fontos, hogy a függetlenséget kell védeni, bármi okból rendülne is meg Orbán Fideszének hatalma.

A tegnapi rádióinterjúban a miniszterelnök megkezdte a maga békemenetét, nem lesz ő alkirály, nyilatkozta, aki pedig ellene támad – legutóbb McCain állt be e végkiárusítást idézően hosszú sorba –, az a nemzet függetlenségére emel kezet. (Az amerikai szenátor a maga súlyos szavaival csak azt tette szóvá, amit például az Európai Parlament plénuma a Tavares-jelentés elfogadásakor.)

McCain következetes a nyugati értékelésben, és Orbán is az a válasszal. Szerinte a függetlenség a tét, ennek szimbóluma pedig hol a rezsicsökkentés, hol az eurótól való tartózkodás, egyben pedig a bankszektor uralása, idetartozik az, hogy Brüsszel mintegy Moszkva, de nem leszünk mi gyarmat, az is ide, hogy csak a német megszállással, a függetlenség elvesztésével fordultak rosszra a dolgok, addig csupa fair play díjas zsúrfiú intézte az ország ügyeit.

 

Belefért még néhány évvel ezelőtt a függetlenség iránti odaadásba, hogy az Astoria barikádnál mondott beszédében úgy fogalmazzon Orbán: a keleti politika nem tűri az önállóságot, a függetlenséget. Akkor épp Kelet felé fordulva lehetett hergelni az utcát, most az ellenkező irányba mozog a felemelt mutatóujj. Holnap más irányba fog, csak maga felé nem. Pedig az lenne a termékeny gesztus. Ő valóban „támadás alatt áll”. Nemzetünk függetlenségétől függetlenül.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.