galéria megtekintése

Dzsudzsák Balázs nyugdíjba ment

Az írás a Népszabadság
2015. 08. 18. számában
jelent meg.


Őri B. Péter
Népszabadság

Miközben itthon azon vitatkoznak, hogy negyvenévi munkaviszony után nyugdíjba mehetnek-e a férfiak, Dzsudzsák Balázs, a 28 éves futballista jelképesen nyugdíjba helyezte magát.

A magyar válogatott csatára négyéves szerződést kötött a török Bursaspor csapatával. Ami az anyagiakat illeti: a hazai munkavállalók szívesen aláírnának hasonló kontraktust. A Dinamo Moszkva volt labdarúgója új klubjában évente 1,7 millió eurót keres majd, s minden egyes pályára lépése után ötezer euróval vastagodik a pénztárcája.

Ereje teljében
Ereje teljében
Fotó: bursaspor.org

Ügyes...

 

S ha ehhez hozzávesszük, hogy a fanatikus török szurkolók már a bemutatása napján a tenyerükön hordozták az új szerzeményt, s a bursai tetoválószalonokban egyre többször kell majd dzs betűket a páciensek bőrére varázsolni, s ha elképzeljük azt a hangorkánt, ami azután hangzik fel, hogy a magyar gólt szerzett, megállapíthatjuk: aranyélete lesz a magyar labdarúgónak. A megállapodás hozamaként Dzsudzsák ükunokáinak sem lesz anyagi gondja. Ügyes.

Óhatatlanul eszünkbe jut 1988, amikor Détári Lajos, a korszak legjobb magyar labdarúgója, horribilis összegért – 18 millió márkáért –az Eintracht Frankfurttól a Juventus helyett az Olimpiakoszhoz igazolt. Lajos nevét ma is áhítattal ejtik ki a görög drukkerek, de a joggal népszerű „Döme” futballkarrierje szinte akkor véget ért.

Kapcsolódó cikkünk: Irány a Bursaspor

Aláírta a szerződését a Bursaspor labdarúgócsapatánál Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya... Tovább a teljes cikkre: >>>

Dzsudzsákot sokan már akkor kritizálták, hogy a hírnév helyett a pénzt választotta, amikor a PSV Eindhovenből az Anzsi Mahacskalába igazolt. Azt a cserét többen azzal magyarázták, hogy az orosz klubok több brazil játékost szerződtettek, így a színvonalra nem lesz panasz... Következett a Dinamo Moszkva, ahol nagyon sokat ült a kispadon, nem érezte jól magát, hogy el akart jönni. Éveken át arról lehetett olvasni, hogy a Liverpool, az Internazionale hívja – vagy jó volt menedzsereinek marketingmunkája – legutóbb a Hertha jött szóba, de végül a Bursasporban kötött ki. A klub a tavasszal a török bajnokságban hatodik lett, európai kupában eltiltás miatt nem indulhatott...

A szlovákok büszkék lehetnek Marek Hamsíkra (Napoli), a csehek Petr Cechre (Arsenal), az osztrákok David Alabára (Bayern München), a szerbek Braniszlav Ivanovicsra (Chelsea), a horvátok Luka Modricra (Real Madrid), a bosnyákok Edin Dzekóra (AS Roma). A leg-legpiacképesebb magyar futballista pedig a Bursasporé...

 A külföldi labdarúgók Törökországba fantasztikus gázsikért levezetni szerződnek, lásd: Roberto Carlos, Samuel Eto’o – kettőjükkel a magyar idegenlégiós együtt játszott az Anzsi csapatában –, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Lukas Podolski. Igaz, Dzsudzsákot futballtudásban elképzelhetetlen velük együtt említeni, de e döntéssel szinte véget ért egy sokkal többet ígérő pályafutás.

Nem ügyes.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.