Nyerőgép

Politikai családunk credójával önmagában ellentétes a szerencsejáték – ezzel indokolta Lázár János négy éve, hogy egyik pillanatról a másikra, pár nap alatt lefuttatva az akciót, betiltották az ország szinte összes nyerőgépét. Ezt a hátrányos helyzetűek védelmével és valamiféle súlyos nemzetbiztonsági kockázattal indokolták.

Hogy mi a Fidesz politikai családjának credója, mitől félnek és kit védenek, az ma már a napnál is világosabb. A Fidesztől valóban távol áll a szerencsejáték. Ők a biztosra mennek.

Sok ezer kis kaszinócska, több tízezer foglalkoztatott, sok tízmilliárdos adóbevétel? Nem az igazi. Nem lehet beállítani minden kocsmába, hogy kérnénk szépen a bevételt, mindkettőnknek jobb úgy. Ez bonyolult és kockázatos, ami nem fér össze az uralkodó politikai credóval. A pénzeket csatornázni kell. Okosan. Ehhez először is kell egy megbízható figura. A hazatért hollywoodi milliárdost alakító Andy Vajna tökéletes választás. Így a kivételezett nyerőgépek nála kötöttek ki. Felőlük aztán ezekbe az egész ország beledobálhatja a fizetését. Időközben a fagyiárusokat is – mint potenciális csalókat – rákötötték az adóhatóság szerverére. A kaszinókat ettől mégis megkímélték. Ott, mint tudhatjuk, szakmailag elég a kamera is. És Vajna kaszinói úsznak a pénzben. Abból, amit bevall, vagy hatmilliárdot most utalhat is a Luxemburgban vagy még ki tudja milyen adómenhelyeken bejegyzett, hozzá és még ki tudja kihez köthető cégekbe. De Vajna András nem offshore-lovag, a Fidesz nincs tele offshore-ügyekkel. Vajna András egy úr, ezt tessék tudomásul venni, aki még Habony Árpádot is baráti kölcsönökkel segíti. Lehet kérni tőle ezt-azt. Ő a politikai család főnyereménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.