galéria megtekintése

Nyerni kell

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 25. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A Habony Árpád vezérlésével és Liszkay Gábor tulajdonlásával kormányközelivé fordított Napi Gazdaságba bevásárolta magát Sánta János, Lázár János jó ismerőse. Valami hasonló már a levegőben lógott azóta, hogy Sánta tanújelét adta szerkesztői vénájának: az ő számítógépén írták a trafiktörvény egyik tervezetét. Ő ugyanis a Continental vezére. Ez a cég a napokban elnyerte a British American Tobaccóval (BAT) a dohány-nagykereskedelem óriási bevételt hozó koncessziós jogát.

A dolgok így történtek:

1. Lánczi Tamás politikai elemző márciusban a BAT felügyelőbizottsági tagja lesz. Ő ezenkívül ügyvezetője Habony Árpád és egy Finkelstein nevű kampánytanácsadó közös londoni cégének.

 

2. A Habony emberét is soraiban tudó BAT és a Continental elnyeri a nagy dohánybizniszt úgy, hogy mások labdába sem rúghatnak.

3. Sánta a koncesszió elnyerése után kivásárolja a Habony-féle új kormánynapilap 49 százalékát.

4. Fele-fele.

5. Habony embere is teljesíti a feladatát, Lázáré is. Az adófizetők pénzén gründolnak kormányszócsövet. Úgy osztják a piacot, mintha bármit megtehetnének, és meg is tehetik. Hiába van állítólag Lázár–Habony-ellentét, hiába fogja itt mindenki a másikát, hiába fél itt mindenki mindenkitől, hiába zsarol mindenki mindenkit, egy dolog ott áll mindenekfölött: nyerni kell mindenáron (pénzt és hatalmat), máskülönben egyre inkább úgy néz ki, hogy helikopterekkel kell majd innen elmenekülniük. Vagy a többieknek gyalog – már ha a kerítés engedi.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.