galéria megtekintése

Nem vicc

8 komment

A szerk.

Kedves fiatal politikai újságírók! Ez lesz karrieretek legizgalmasabb kampánya. Csak az a kár, hogy ilyen korán túl lesztek rajta – írja egy viccesnek szánt, a közösségi médiában terjedő bejegyzés amerikai sajtókörökben.

Ám a helyzet egyáltalán nem vicces. Határozott léptekkel ha­lad a republikánus párt ­elnökjelöltsége felé Donald Trump, aki egyszerűen alkalmatlan arra, hogy a világ legnagyobb hatalmát vezesse. Kiszámíthatatlan hangulatember, aki folyamatosan rasszista, idegen- és nőgyűlölő kijelen­téseket tesz. Felerősíti az em­berek legmélyebb félelmeit, és egymás ellen fordítja őket: amióta heves muzulmánellenes kijelentéseket tesz, megszaporodtak a mecsetek elleni támadások.

Az amerikai nácik úgy érzik, végre lett egy saját jelöltjük. Kidolgozott program helyett üres jelszavakat pufogtat. Külpolitikai ötletei félelmetesek. Amerika minden évtizedben beharangozott hanyatlása továbbra is várat magára; ami Washingtonban történik, annak az egész világra hatása van. Ám mind a világgazdaságot, mind az amerikai hadsereget felelőtlenség lenne Trumpra bízni.

 

Az amerikai szegények és a középosztály helyzete évtizedek óta nem javul, és ők most erős jelzést akarnak küldeni a poli­tikai elitnek arról, hogy elegük van. Mást akarnak. Trump, az erős elnökjelölt-aspiráns megfelelő üzenetet küld. Trump, az elnök viszont katasztrofális hatással lenne Amerikára és az egész világra. Csak remélhetjük, hogy az amerikai választók még most megállítják.

Mert novemberben már késő lehet.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.