galéria megtekintése

Nem vicc!

Az írás a Népszabadság
2014. 11. 06. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Ez most vicc vagy komoly? – kérdezte Rogán Antal az amerikaiak kitiltó döntéseiről. Elsiette. Most van itt a csodálkozás ideje, amikor Vida Ildikó a NAV éléről coming outolt, egyben közvetve hazugsággal vádolta a fél kabinetet.

Vida állítja, hetekkel ezelőtt tudatta a kormánnyal, hogy ő az egyik Amerikából kitiltott. Vezető politikusok a kormányfőtől a saját miniszteréig viszont egyfolytában ennek az ellenkezőjét állították. Fogalmuk sincs róla, ki lehet az, mondták libasorban.

Valaki hazugságban maradt. Ilyenkor az egyik félnek illik szégyenkezve eloldalognia. Vida Ildikó van kevesebben, ezen az alapon ő lenne az. Az amerikaiaknak felajánlott engesztelő áldozatnak is alkalmas volna.

 

De ne mondjon le! Ne keletkezzék az a látszat, mintha ebben a konfliktusban ő főszereplő lenne. Clinton volt és Obama jelenlegi elnök, a külügyi államtitkár helyettese, majd Goodfriend ügyvivő nem Vida Ildikó miatt szólt rosszallón Magyarországról.

Orbán Tusnádfürdőn idézett egy elemzőt, aki szerint az amerikai puha hatalom ereje hanyatlik, mert a liberális értékek ma a korrupciót, a szexet és az erőszakot testesítik meg, és ezzel lejáratják Amerikát. A megszólított válasza rímel: korrupció miatt tiltanak ki magyarokat. De nem feleselésként.

Szinte mindig említik a fékek és ellensúlyok rendszerének megbontását, a média megbántott szabadságát, a civilek elleni támadásokat, a szövetségesi kötelezettségek (finoman szólva) hanyag kezelését.

Ezek a tétek. Vida Ildikó nem megy Amerikába. Ez számára kellemetlen. Ide viszont lassan már nem jön senki. Ez mindannyiunknak.

Rogán számára kész a válasz: ez nagyon komoly.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.