galéria megtekintése

Ne mondjon le!

Az írás a Népszabadság
2014. 08. 28. számában
jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Seszták Miklós most már ne mondjon le. Ne hallgasson a Professzorok Batthyány Köre vagy a Magyar Nemzet reménytelen és kétségbeesett offshore-szavú bülbüljeire, hogy a teljes ellenzéket ne is említsem.

Seszták kisvárdai autós cégének bejárata
Seszták kisvárdai autós cégének bejárata

A miniszterelnök azzal magyarázza a Seszták Miklós elleni „támadásokat”, hogy a nemzeti fejlesztési minisztérium egy harcos hely. Egyébként tán az lehetne, de amióta a kereszténydemokrata ügyvéd átvette a tárcát, én semmilyen érdemi intézkedésére nem emlékszem. Egyelőre ennek alapján nincs ki és mi ellen harcolni.

 

Jó, letiltotta a kormánypárti médiában az állami hirdetéseket. De aki szerint emiatt pont az állami hirdetések megvonásával négy éve szikkasztott Népszabadság indítana „támadást”, sürgősen hívja az ügyeletet. Egyszersmind számos médium nagyon is megértő Sesztákkal szemben: cégügyeire nem kérdeznek, sőt azon sopánkodnak, milyen sokat támadja a sajtó az új fejlesztési minisztert.

Ilyenkor még elvi szinten sem merül fel: azért szól sok cikk Seszták Miklós viselt dolgairól, mert Seszták Miklósnak sok a viselt dolga.

Az elmúlt húsz év során töretlen politikai karrierjét városi, megyei, országos bizottságokban építő ügyvéd offshore, végrehajtásokkal terhelt, tartozásokkal bedőlő, pénzmosásgyanús, strómanok vezette, uniós támogatásokat lenyúló cégek környékén bukkan fel homályos szerepű közös pontként. Ez a legkevésbé sem zavarja az ellenzékből még bőszen offshore-lovagozó Orbán Viktort. Sőt a „támadások” – vagyis hiteles dokumentumok közzététele – csak erősítik a tárcavezetőbe vetett hitét. De akkor már miért nem valami nagyobb kaliberű maffiózót nevezett ki állami vagyonőrnek? Úgy ennél is több kellemetlen részlet látna napvilágot, ami Fidesz-logikával csak még ékesebben bizonyítaná a globális háttérhatalom aknamunkáját.

Seszták Miklós múltbéli trükkjei kisstílűek. Az viszont ma is fontos, hogy immár ötvenezermilliárdos állami vagyon uraként erre miként emlékszik. Úgy tűnik, a bevált recept szerint, először tagad, aztán menekül, mint ördög a tömjénfüsttól. Esetleg a Hír TV-nek odaveti: nem unják már? Tekintetében őszinte csodálkozás.Hogy jönnek ezek itt ahhoz, hogy a múltamban kotorásszanak, hogy állításaimat ellenőrizzék, netán füllentéssel vádoljanak? Nem értik, hogy a politikus szava a pillanatnak szól, azt nem illő és nem is értelmes később számon kérni? Miért nem elégednek meg azzal, ha leszánalmasozom őket, majd ismertetem országjobbító terveimet? Viktor, ez mi? Erről nem volt szó!

A Seszták-jelenség jéghegyének csúcsából mi csak néhány atom árnyékának pár részletét látjuk, mégis megéri vele fáradozni. Minden akta, zavaros válasz vagy ránk csapott ajtó újabb ügyekre nyit rést. Új nyilatkozatra egyelőre nincs is szükség, mert két hónappal ezelőtti szavai még mindig bő munícióval szolgálnak. Van mit írni, lesz munkánk. Deal. Hogy ezalatt az állami vagyon uraként gajra vághatja a fél országot? Na jó, ha akar, mégis lemondhat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.