galéria megtekintése

Navra

11 komment

A szerk.

Navracsics Tibor szebb napokat is látott egyetemi oktató és politikus, aki a Fidesz frakcióvezetőjeként morális alapon szedte ízzé-porrá a Gyurcsány Ferenc vezette kormányt. Morális érzéke igazságügy-miniszterként kissé cserbenhagyta, amikor minden további nélkül elfogadta, hogy van visszamenőleges hatályú jogalkotás. Aztán nagy hévvel vívta meg a Brüsszellel folytatott csatákat, egyebek mellett a médiatörvény ügyében.

Ő a Fidesz „európai politikusa”, az ember, aki elfogadható Brüsszelben, mert az európai értékek mellett elkötelezett, kérlelhetetlen demokrata. Ő Navra, ahogy ismerői hívják kedélyesen Veszprémtől Brüsszelig, aki most jól kiérdemelt biztosi pozíciót kap, bár nem azt, amire jelölték.

Na de sebaj, ez volna megaláztatás? Hiszen Navra most is, lám, révbe ér. Mert mindig mindenért mindent megtesz.

 

Nincs meglepő abban sem, hogy a bizottsági pótvizsgán egy kérdésre azt válaszolta: „a média szabadsága és sokszínűsége kulcsfontosságú a demokratikus társadalmak számára. Sajnálom, hogy a múltban néha a magyar kormány, amelynek immár nem vagyok tagja, nem tulajdonított kellő fontosságot ennek a jelentős szempontnak”. Így érhette el az uniós biztosi posztot.

Ha épp más választ tart célravezetőnek, akkor azt mondta volna. Mert Navra olyan ember, aki azt mondja, amit kell, arra hajol, amerre kell. Ha kell, az ellenzéket szedi szét vagy Brüsszellel vív, ha kell, megtagadja korábbi önmagát vagy épp Orbán Viktort, mindegy, csak az lehessen, amit szeretne, frakcióvezető, miniszter, uniós biztos.

Ő a Fidesz galambja, az européer, aki egyszer, ha majd ismét katedrán áll, azt mondja majd, hogy hát persze hogy nincs visszamenőleges hatályú törvénykezés, kivéve, ha én vagyok az igazságügy-miniszter.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.