galéria megtekintése

Molesztálás és verés

45 komment


Aczél Endre

Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy valójában mi is történt szilveszter éjszakáján Kölnben (és más német városokban), kik voltak az elkövetők és a zsebmetszésen, rabláson és ún. szexuális zaklatáson kívül mi egyebet követtek el.

Rendőrségi és ügyészségi morzsák eljutottak ugyan a közvéleményhez arról, hogy a leleplezett pár tucat elkövető „észak-afrikai és arab külsejű" migránsnak tűnik. A közlemények vigyázatlanok voltak, mert az emberek dühét a menekültek felé terelte, holott ők zömmel szíriaiak, és az újév hajnalán garázdálkodók 90 százalékos valószínűséggel nem közülük kerültek ki.

Marokkóiak, tunéziaiak, algériaiak voltak, nem kevesen a rendőrség által jól ismert – kisstílű tolvajlásokkal korábban már megvádolt – fiatalok. A történteket tehát nem szabad a „valóságos" – Görögország felől érkező, nagyon nagy százalékban szír – menekültek nyakába varrni, mert ők nem azért gyalogoltak keresztül fél Európán, hogy szilveszterkor német lányokat fogdossanak. Egyébként is: zömmel családosok, akik többször kockáztatták az életüket és/vagy vesztették el útközben nem csak a vagyonukat, a szeretteiket is.

 

Ami pedig a molesztálást illeti, nem hagyhatom szó nélkül, hogy az eddigi legsúlyosabb vád, amit a szilveszteri elkövetőkkel szemben olvastam (túl a teljességgel bizonyíthatatlan nemi erőszakon), az nem volt egyéb, mint hogy német lányok szoknyája alá nyúlkáltak. Ez tényleg nem szép, de kíváncsivá tesz, hogy ugyanakkor hány bepiált vagy bedrogozott német fiú nyúlkált a tömegben honfitársnői lába közé, merthogy voltak ilyenek, afelől semmi kétségem. (A müncheni Oktoberfest hölgyvendégei évek óta panaszkodnak a rendőrségre, hogy képtelen bármit is tenni a berúgott férfiak szexuális zaklatásaival szemben. Az Oktoberfestre nem jártak és nem járnak migránsok. De úgy fest, a német–német molesztálás a kutyát nem érdekelte, az viszont annál inkább, hogy hány arab volt ugyanezzel meggyanúsítható? Nem félek kimondani: sok német szemben ez utóbbi akár „fajgyalázásnak" is számíthatott – ennek a kifejezésnek pedig szomorú történelmükben van előzménye.

A magyar közvélemény egy részét a kölni szilveszterrel sikerült alaposan felizgatni – az orbáni propaganda hatására nem véletlenül – , de felidéznék honfitársaimnak egy kis történetet, amely a magyar állapotokról szól, és egy kis nyúlkálás Benedek apó meséje hozzá képest.

Történt, hogy pár napja egy kis boltban vásárolgattam, s rajtam kívül vevő nem volt, csak két fiatal, húsz év körüli eladó, egy lány és egy fiú. Rakosgattak és zavartalanul cseverésztek tőlem két méterre. Ekképpen. A lány: A Hajni nem mer otthonról elmenni a gyerekkel, mert a férje megint meg fogja verni. Eddig is verte szépen. A fiú : Mifelénk is minden csajt megvernek, aki menekülni akar, ez már csak így megy. Tudni kell védekezni, de kevesen tudnak.

A két eladó arcán semmilyen érzelem nem mutatkozott. Úgy beszéltek a lány-, nő-, asszonyverésekről, mint a világ legtermészetesebb dolgairól. Vélem, egyikük se találkozott migránsokkal, meg se fordult a fejükben, hogy azt a „kultúrát", amelyről ők beszéltek, nem menekültek hozták be, hanem őshonos.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.