galéria megtekintése

Miskolci erotika

Az írás a Népszabadság
2015. 10. 16. számában
jelent meg.


Doros Judit
Népszabadság

Furcsa dolgok történnek mostanában a miskolci villamosokon, a város vezetőinek helyében elgondolkodnék, jó kezekben van-e a helyi közlekedés, vagy érdemesebb lenne inkább visszatérni a lóvasúthoz.

Először megbüntettek egy férfit, aki ásványvizet kortyolt műanyag palackból a legnagyobb kánikula kellős közepén, úgy kell neki, ahelyett hogy a homlokáról csepegő izzadságcseppeket sótlanította, s azt itatta volna fel hosszan kinyújtott nyelvvel, ahogyan az elvárható helyes viselkedés lenne a villamoson. Nyár közepén egy anyát és a kislányát szállították le az ellenőrök, mert a gyerek fedeles dobozból villával jégsalátát evett. – Eszik a gyerek a villamoson. Mi van, étteremben érzik magukat? Itt nem lehet enni! – mondta nekik az ellenőr, aztán rendőrt hívott, s jól le is szállította őket. Az anyuka hiába magyarázta, hogy csupán egy falatnyi étel volt, az is a doboz fölé hajolva, a kötött nyomtávok nagy hatalmú ura hajthatatlan maradt.

Neki szankcionálni elemi kötelesség, másként nyugtalanul hánykolódna este a nyoszolyán.

 

A kislány sírógörcsöt kapott, azóta gyalog jár mindenhová, a legkisebb csilingeléstől is kitöri a frász, nem tudom, mi lesz vele december hatodikán, amikor majd a Mikulás csenget be hozzájuk, sarokba bújik tán előle is.

A minap egy kamasz fiú álmait törte ketté a Zöld Nyíl, ahogyan a hét évig készülő villamosprojektet nevezik hivatalosan. Helyre kis honlapjuk van, még képeslapot is lehet küldeni róla, s mindjárt a főoldalon megtudhatjuk: a miskolciak igenis elégedettek a beruházással, ami az uniónak harmincnégy-, a városnak pedig négymilliárd forintjába került. Arról már az Észak-Magyarország számolt be, hogy villamosünnepet is tartottak a múlt hét végén Miskolcon, s zeneiskolás gyerekeket kértek meg: játszanak valamit az utazóközönségnek. A mi fiunk is izgatottan készült a nagy eseményre, hetekig gyakorolt a klarinétján, alig evett, alig ivott, csakhogy a legszebb dallamokat csalogassa ki a zeneszerszámból minden miskolci közlekedő legnagyobb örömére. Pénteken aztán felvette az ünneplőruháját, és társával együtt felszállt a kijelölt villamosra, hogy jókedvre derítsék az utazóközönséget.

Szállt a muzsikaszó, kúszott bele az elfásult fülekbe, ellágyította még a sokat látott diósgyőri acélkohó üresen árválkodó kéményeit is. Ám egyszer csak felszálltak maguk az ellenőrök, s azt mondták a gyerekeknek: hagyják abba a pikulázást, szálljanak le, elvégre a villamoson nemcsak enni, de dajdajozni sem lehet. Az anyuka szerint elképesztő, hogy pont az ellenőröket nem tájékoztatták a villamosünnepről, de mi ezen egyáltalán nem csodálkozunk. Szerintünk az ellenőrök nem olvassák rendesen a Zöld Nyíl projekt szuper honlapját, a belső hírlevelet pedig automatikusan törlik a tárból, a túl sok információ még megzavarná a célzott munkavégzést.

Azt nem tudni, van-e külön szabály arra vonatkozóan, hogy ha már enni és muzsikálni nem, vetkőzni szabad-e a villamoson. Egy mámoros októberi buli után ugyanis vidám társaság szállt fel minap az éjszakai járatra. Az egyik férfiú rögtönzött zenére lejtve előbb félmeztelenre vetkőzött, majd végül a nadrágját is letolta, s ott vonaglott narancssárga bokszeralsóban a vadiúj fülke kellős közepén.

Az ellenőrök eközben odahaza édesdeden aludtak, álmukban tán még csöngettek is picit, a miskolci utazóközönség teljes megelégedésére.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.