galéria megtekintése

Mínusz egy

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 23. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Nincs nap, hogy az ellenzék számára ne lenne létkérdés egy-egy jó hír, ami igazolja, hogy van értelme a létezésének. E helyzetben különlegesen fontos volt ez a hétvége. A Fidesz ugyanis jól meglesz kétharmad mínusz eggyel is, de az ellenzék nem lenne meg visszaigazolások nélkül. És ezt most megkapta. Igaz, független indulóval. Az idő eldönti, hogy ezért vagy ennek ellenére.

E körön belül a szocialistáknak balzsamos bedörzsölés minden választási kis siker, mert még mindig ez az ő műfajuk, a szavazólapokon jobban mutatnak, mint bárhol máshol. Nem úgy, mint a DK, amely gitárszólókkal vezette fel kongresszusát, és okkal, mert szólista párt. A frontember mögött a többiek csak az alapot adhatják, Gyurcsányé a műsor. Egy már deklaráltan is egészen más műsor, mint a szocialistáké.

Az Együtt és a PM egyre jobb egyéni teljesítményekkel mind kevésbé látszik mint csapat. Nekik is életesély minden jó hír. A civil ellenzék e hétvégén kezdett bele abba, amibe a profi ellenzék bele szokott bukni: szót akarnak érteni egymással. Mondván, a két nagy hatalmi tömböt csak így tudják leváltani. De legalább szembesíteni az élettel. Örvénylik, kavarog tehát minden, ami a Fidesszel szembemenne, ezzel akaratlanul is a biztonság szigeteként láttatva a kormányzó pártot, ami helyzeten az udvaron belüli csetepaték sem változtattak.

 

Azt lehetett hinni, hogy majd csak a milliók számára egyre kevésbé élhető világ lesz a valódi kihívás. De tegnap változott a helyzet. Veszprémben ugyanis nemcsak a kétharmad eltüntetése volt a tét, hanem az is, hogy megmaradjon az ellenzéki politizálás értelme. És megmaradt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.