galéria megtekintése

Mint cseppben a tengert

Olvasói levél

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 22. számában
jelent meg.

Ábrahám Zoltán
Népszabadság

Mint cseppben a tengert, úgy lehet felismeri a devizahitelek forintosítása, a bankok elszámoltatása ügyében a Fidesz álságos kampányolását, és a dolgokhoz való hozzá nem értését.

Hónapokig nem lehetett tőlük mást hallani, főleg Rogán Antaltól, hogy a történet végére 20-25, de akár 30 százalékkal is csökkenhetnek a törlesztőrészletek.

A valóságban 51 százaléknak csökkent, 26 százaléknak nem változott, a maradék 23 százaléknak emelkedett a törlesztőrészlete. Azt is megmondta a királyi rádió, hogy azoknak emelkedett, akik elmaradásban voltak, három hónapnál hosszabb ideje nem fizettek.

 

Pont ez az a réteg, akiken segíteni kellett volna, mert ők nem azok, akik csak azért nem végtörlesztettek, mert nem akartak, és passzióból folytatni akarták a havi fizetést.

Ők a legszerencsétlenebb rétege a devizahiteleseknek. Pont velük toltak ki, mert a Fidesz nem vette a fáradságot, hogy végiggondolja, számolja: biztos, hogy mindenki jól jár? És ha lesznek, akiknek emelkedik a havi részletük, azokkal mi lesz? Ez nem számított, jó szlogeneket lehetett mondani, meg a gondtalan jövőről ábrándoztatni a népet, miközben a maguk megtépázott népszerűségének javulását remélték. Most, hogy itt a baj, már ígérgetik, hogy majd rajtuk is segítenek nemsokára. De ha addigra odalesz a házuk, akkor mi van? Erre most gondoltak?

Kezd beigazolódni a népi válasz arra a mondásukra, hogy „nem hagyunk senkit az út szélén!” Persze, hogy nem hagynak, mert belökik az árokba! Mint ezt a 23 százalékot.

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.
A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.