galéria megtekintése

Minimum

4 komment

A szerk.

Itt hamarosan nemzeti szégyenkiállítás nyílik!

Ezzel a felirattal is elláthatták volna a parlament népjóléti bizottsága ülésének helyet adó terem ajtaját a fideszes képvi­selők, amikor a Nemzeti Minimum elnevezésű határozati javaslatról szavaztak. A kormánypárt korábban aláírásával rögzítette: támogatja a gyermekéhezés felszámolását célzó programot. Hogy aztán az Országgyűlés illetékes testületé­ben már azt is megakadályozzák, hogy az ügy a parlament elé kerüljön.

A politikusok szánalmas magyarázatokkal indokolták nem voksukat. Például közölték: az ügy immár baloldali kampánytéma lett.

 

Mármint az, hogy egyetlen gyerek se éhezzen Magyarországon. Tényleg támogathatatlan kezdeményezés. Elvégre ha egy LMP-s meg egy szoci is azt akarja, hogy ne maradjon éhes egy gyerek sem, a kormánypárt­nak automatikusan el kell távolodnia az ügytől. Sőt már azzal gesztust tesz, hogy tárgykörben elért eredményeit és tetteit sorolja, viszont nem hirdeti meg egy konktraakció kereté­ben a Nemzeti Éhezés elneve­zésű programot.

A „minimumprojektet” ­amúgy civilek szervezték, eredetileg minden párt támogatta, pillanatra úgy néztünk ki, mint egy ország, feltűnt némi jóakarat, léphetünk tovább. Erre a Fidesz ellépett, de Horgas Péter ötletgazda még reménykedik, hátha Balog emberminiszter segít, hiszen ezt ígérte. Csodáljuk hitét, hogy még nem áb­rándult ki mindenből ott, ahol tényleg csak a rokonok meg a futballklub-tulajdonosok bíznak a hatalomban.

Köszönünk mindent, további jó ét­vágyat kívánunk!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.