galéria megtekintése

Miért is?

Az írás a Népszabadság
2014. 07. 16. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Nem osztott, nem szorzott a Fidesz dacos ellenkezése: meggyőző többséggel választották meg az Európai Bizottság leendő elnökének Jean-Claude Junckert.

Persze ha jobban rá lett volna szorulva az Európai Néppárt a saját „csúcsjelöltje” támogatására, jobban győzködték volna Orbán Viktor strasbourgi embereit: ugyan gondolják már át álláspontjukat. Ám legfeljebb arra emlékeznek majd: amikor a „csapat” játszott, egyvalaki a pálya szélén állt, ahogy egy német szakértő fogalmaz mai lapszámunkban futballhasonlattal. (Mi mással is a múlt vasárnap után!)

Aligha stílusa a volt luxemburgi kormányfőnek, és a brüsszeli politikába sem illik bele, hogy ezért bármi hátrány érje Juncker részéről a magyar kormányt vagy országunkat.

 

Nyilván kiválóan együtt dolgoznak majd a következő magyar uniós biztossal, alighanem Navracsiccsal. Azt sem lehet állítani, hogy ne lennének érvek Junckerrel szemben. De annál azért lehetett volna jobbat találni, mint hogy Reding, a jelenlegi luxemburgi biztos kipécézte Magyarországot, és Juncker nem védett meg bennünket.

Frappánsabban érvel Cameron, akivel Orbán tandemben maradt magára: a luxemburgi annyira sem vette komolyan a demokráciát, hogy a Keresztényszociális Néppárt listájára feltetesse a nevét májusban.

Hacsak nem eleve másról szólt ez az egész. Arról, hogy az Európai Szavazatmaximáló Pártcsoport magyar tagozataként a Fidesz elmondhassa majd minden egyes, Brüsszellel való további konfliktus esetén: eleve nem támogatta ezt az Európai Bizottságot, és folytatta a szabadságharcot kurucosan.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.