galéria megtekintése

Mészáros-farm

Az írás a Népszabadság
2014. 03. 12. számában
jelent meg.


Pető Péter
Népszabadság

Legfőbb ideje lenne, hogy induljon a békemenet, és az „Igazságot Mészáros Lőrincnek!” gondolat jegyében szépen felvonulna.

A bohócügyekben messzemenően aktív mozgalom védelmi munkássága azért tetszik szükségesnek, mert a nemzeti együttműködés rendszerének emblematikus vállalkozója méltatlan támadások kereszttüzébe került.

Ezúttal a 444.hu próbált betekinteni az elöljáró vagyonnyilatkozatába, de a felcsúti hivatal nem adta ki a dokumentumot.

 

A kollégák a bírósághoz fordultak, de kérésüket tárgyalás nélkül utasították el, s az indoklás a Fidesz által módosított – mulattató módon az információszabadsághoz címzett – törvényre hivatkozott.

Orbán Viktor már csak akkor értené meg, ha a Felcsút minden NB I-es meccsét 0-4-ről kezdené, s ha gólt szerezne, automatikusan hozzáírnának egy találatot az ellenfél eredményéhez is

A jogszabály változtatása kiteljesítette az elmúlt húsz év gyakorlatát, amennyiben fontos lépést tett a tökéletes átláthatatlanság felé.

A kettős mércével szemben hadakozó narancssárga sereg ezúttal nem tiltakozik, miközben felháborodottan tárgyalja a bissau-guineai útlevéllel föllépő útonálló, S. Gábor kalandjait.

Elvégre a közbeszerzésbajnokok címvédése, a korrupt társadalomárulók térhódítása és az értelmezhetetlen módon gazdagodó szélhámosok tevékenysége csupán akkor méltó a megvetésre, ha a politikai ellenfél köreiben történik.

Az kétségtelen, hogy élménygazdag kaland úgy élni, hogy a korrupció létezése, a közpénzeket érintő beruházások körüli titok- és puszierdő, valamint az információk elrejtése mintegy a politikai rendszer normatív alapját képezi, ám nem ártana kipróbálni, milyen, ha a szisztéma más alapokon építkezik.

Erre ma kevés esély mutatkozik, hiszen – a közvélemény-kutatások adatai szerint – a többség azt is elfogadhatónak tartja, hogy a kormány, miután pártjára szabta a választási rendszert és a kampányszabályozást, olyan pitiáner módszerekkel dolgozik, mint az aktuális attrakció, melynek keretében a kormány reklámjai föltűnnek az egyik legnagyobb nézettségű kereskedelmi médiumban, miközben a pártok politikai hirdetéseit lényegében száműzték onnan.

Hogy ez mennyire szánalmas eljárás, azt Orbán Viktor már csak akkor értené meg, ha a Felcsút minden NB I-es meccsét 0-4-ről kezdené, s ha gólt szerezne, automatikusan hozzáírnának egy találatot az ellenfél eredményéhez is.

És amíg a magyar társadalomnak nem lesz elege az értékvesztett, csakis öncélszerűségi elven építkező szisztémákból, s nem veti ki magából az összes osztrák bankszámlán kuporgató alakot, amíg nem kíváncsi rá, miként gyümölcsözött Mészáros vállalkozása, amelynek fölfutásában annyi szerepe van a tehetségnek és a teljesítménynek, mint a skandináv lottón elért négy találatban, addig teljesen reménytelen a Magyarország néven futó közösségi projekt.

Addig élünk a Mészárosok farmján, ahol Zuschlag Jánosok tereferélhetnek bicskanyitogató hangnemben a politikáról.

Addig az igazság kezdi a mérkőzést 0-4-ről.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.