galéria megtekintése

Mennybe ment

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 17. számában
jelent meg.


Cseri Péter
Népszabadság

Hiába szégyelli magát az ország egyik része az „új magyar időszámítás” kezdetével a déli határon veszteglő migránsokra szabadított részvétlenség miatt, a másik része (minden bizonnyal a nagyobbik) tapsol örömében. Lelkes, hogy az orbáni erő, amely lenéz mindent, amiben felfedezhető a tolerancia, az emberség – értelmezésükben a gyengeség – szikrája, megfékezte az ázsiai áradatot. Az előrelátó és kemény kormányfő megvédte határainkat.

Tapsol Budapest, hogy visszakapta a pályaudvarait, lelkesen éljeneznek a migránskvótától rettegő csehek és szlovákok, örömtáncot lejt Toroczkai polgármester, aki mostanáig egy lépést sem tehetett ásotthalmi portája előtt, hogy bele ne botoljon egy menekültbe. Hálaimát rebegnek a Railjet-utasok, hogy ismét pontosan indulhat és érkezhet a vonatuk Münchenbe. Fellélegezhetnek a sötét bőrű férfiak utcai látványától rettegő magyar nők. Orbán Viktor a mennybe tart.

Néhány kilométer azért még hátravan az odavezető útból. Az nyilván nem különösebben izgatja a vezénylő tábornok leghívebb magyarjait, hogy egyelőre csak a kerítést sikerült lezárni, nem a háborút. Ez tegnap különösen jól látszott. Helyi hadi sikernek persze megteszi, hogy a front lassan áthelyeződik, sanszos, hogy mostantól a szerb–horvát arcvonalon lesznek gyakoribbak a napi ütközetek.

 

Az erős magyar nemzet fellélegezhet. Innentől már csak ki kell bekkelnünk a háború végét. Hátradőlhetünk a fotelban, és nézhetjük a tévében, hogyan szenved tovább a menekültáradattal az unió többi országa. Hol tarthatnának már, ha figyeltek volna ránk, amint fittyet hánytunk a teszetosza Brüsszelre, és saját kezünkbe vettük a probléma megoldását! Nekünk már nincs miért aggódnunk, idejében világossá tettük, hogy készen állunk nulla szír, iraki és afgán menekült befogadására.

Arról pedig nem Orbán Viktor tehet, hogy még nem teljes a siker. Nyilván nem esik jól számára, hogy nem sikerült megmentenie az egész keresztény Európát, egyelőre csak Magyarországot óvhatta meg az iszlám térhódításától, de tényleg nem rajta múlt.

A magyar–román határra tervezett kerítés ugyanakkor problémásnak tűnik. Pontosabban túl óvatosnak. Nem „ésszerű távolságig” kellene műszaki határzárat építeni, hanem körbe végig a határ mentén. 175 kilométer készen van, már csak ki kell egészíteni 2246 kilométerre. Ez még akkor is jól jöhet, ha egy kerítés önmagában nem óv meg attól a sok hülyeségtől, amit a kontinens nyugati felén élő politikusok összevissza hadoválnak humanizmusról, emberségről, a tagországok összefogásáról.

Plusz van még egy feladat. Miután körbekerítettük magunkat, még el kell intéznünk, hogy az unióból érkező fejlesztési pénzek továbbra is kikerülhessék a műszaki határzárat. Mégsem járná, hogy aktuálisan kedvenc oligarcháink ne építhessenek hidat, autópályát, vasutat a magyar embereknek az iszlamizálódó európaiak pénzén.

Elvégre a szabadságharc nem mehet a pénztárca rovására.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.