galéria megtekintése

Menekülők

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 25. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Tisztelt magyar polgár! Egyetért ön azzal, hogy önző, szűk látókörű lénynek állítja be a kormánya? Olyannak, akinek csak fel kell mutatni egy távoli, mégis ártalmasnak láttatható idegent, és máris ellenséget, ha nem prédát fog látni benne, a kormányban pedig barátot.

Orbán Viktor, a tekintélyét napról napra vesztő kormányfő intellektuálisan olcsó, ténylegesen drága (egymilliárdos) blöffel próbál visszakapaszkodni. Európa is erődként viselkedik, nyögvenyelősen segítene az Afrikából menekülő ezreken, de kormányunknak ez is sok. Orbán azt állítja, hogy a Charlie Hebdo elleni merénylet bizonyította, hogy a megélhetési bevándorlás ügyét az unió nem tudja kezelni. Csakhogy a merénylők nem bevándorlók voltak. Így csal a kormány a tizenkét kérdéssel.

A megélhetési bevándorlók elviselhetetlen rohamáról beszél, miközben nálunk nyoma sincs azoknak a tengeren menekülő tömegeknek, amelyeknek az élete volt a mostani uniós csúcs tétje. Megdöbbentő azzal szembesülni, hogy a mi országunk ezt a humanitárius katasztrófát arra használja, hogy a hozzánk érkezők – többnyire koszovóiak – kipenderítésére, de előbb munkára kényszerítésére és minden segítséget kérő kiutálására hergeljen, magát pedig hazavédőnek mutassa.

 

Gátlástalanul teszi ezt, de az utolsó kérdésnél nincs lejjebb: Egyetért ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség? Á, nem... A mi kérdésünk: Egyetért ön azzal, hogy ebben a magyar kormányban emberség immár nyomelemként sem fordul elő?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.