galéria megtekintése

Megújulás

18 komment

A szerk.

Az MSZP VII. kerületi szervezete újra elnökké választotta Hunvald Györgyöt.

Ha a szocialisták feltett szándéka, hogy addig növeljék a választói bizalmatlanságot, mígnem csak a tagok végsőkig elkötelezett része marad velük, érthető a döntés, minden más esetben megmagyarázhatatlan. Egészében ugyanis hihetetlen, hogy a voksolók majd úgy vélik, Hunvald segíthet újjáépíteni a szervezetet, baloldalra csábítani a hitüket vesztett polgárokat. A korábbi erzsébetvá­rosi polgármestert 2009-ben helyezték előzetes letartózta­tásba, a kalandos és végtelenített eljárás egy szakaszában úgy tűnt, felmentik a vádak alól, ám a Kúria úgy határozott, újra kell kezdeni a pert. Azaz még évekig tart a büntetőügy.

Tegyük fel az ideális, fokoz­hatatlan naivitással kidolgozott verziót: Hunvald ártatlan, és nem csupán jogi értelemben nem követett el bűnt, hanem erkölcsi integritását is megőrizte. Akkor is felvetődik pár kérdés: mi szükség van rá? Mit gondol a baloldaliságról?

 

Mit tett az elesettekért, ami miatt a közvélemény szemében már morális tőkéjét vesztett politikusként is szükség van rá? Mikor védte a közösség vagyonát azoktól, akik arra pályáztak? Miért éppen ő?

Csak az űzöttség logikája magyarázhatja, ami itt történik, egyébként követhetetlen az a közösség, amelyik megújulásai közepette ragaszkodik Hunvaldhoz. Pedig a sors úgy hozta, az MSZP-é a feladat, hogy vezesse a baloldali koalíciót, amely ­Orbán Viktor leváltására szer­veződik. A baloldali közönség hajlamos bízni abban, hogy majd most. Majd most. Aztán megválasztják pártelnöknek Molnár Gyulát, aki a Hvg.hu kérdésére, hogy mi lesz az MSZP új sztorija, azt feleli: passz. Ezt a választ jól egészíti ki Hunvald újraválasztása.

Mindez együtt azt üzeni, hogy a történelem a szocialistáknál is ismétli önmagát: ami először tragédia, másodjára is az.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.